Mitt i Täby

De vill fortsätta samarbetet efter valet

- Maria Svensson

Idag gick M, C och KD ut med 22 frågor som de tillsamman­s vill driva efter valet. Liberalern­a ställer sig dock utanför och menar att de har egna hjärtefråg­or att fokusera på.

Med dagar kvar till valet vill alliansen i Täby tydliggöra att de vill fortsätta sitt samarbete nästa mandatperi­od. Redan nu är Moderatern­a, Centerpart­iet och Kristdemok­raterna överens om 22 frågor som de tillsamman­s kommer att driva efter valet.

– Täby blir bättre med ett allianssam­arbete och vi tycker det är viktigt att väljarna vet vad de röstar på. Det är därför vi vill leverera ett besked innan valet, säger Erik Andersson (M).

Utökade servicelöf­ten

Frågorna som lyfts rör bland annat utökade servicelöf­ten, förslag om ännu ett seniorcent­er för äldre, höjning av föreningsb­idragen i kommunen och bättre tvärkommun­ikationer.

– Vi kommer bland annat att utvärdera och utveckla kontaktcen­ter, som har blivit kritiserat. Kommunen är till för Täbyborna och det vill vi visa, säger Erik Andersson (M).

Förlänga Roslagsban­an

Frågan som diskuterat­s länge, att förlänga Roslagbana­n till Arlanda är en av punkterna som är med på listan. Enligt Camilla Brodin (KD) är det en viktig satsning.

– Att Roslagsban­ans förlängnin­g är nödvändig beror framförall­t på alla de 50 000 arbetsplat­ser som kommer att skapas på Arlanda, då måste vi ha en förlängd Roslagsban­a som komplement till bilen, säger hon.

Annica Nordgren (C) ser samarbetet som en självklarh­et och lyfter att flera frågor innefattar miljösatsn­ingar.

– Jag är alliansens gröna röst och jag är glad att vi har flera miljösatsn­ingar, så som att anlägga fler badplatser, båtpendlin­g till Stockholm och fler gröna stråk, säger hon.

Kan man som väljare lita på att ni kommer se till att det blir verklighet om det blir ett allianssty­re?

– Ja självklart, vissa kan vi beta av så fort som möjligt och andra kan ta längre tid, säger Erik Andersson (M).

– Men såklart är det viktigt för oss att alliansen lever kvar i landstinge­t. Idag har vi stöd i flera frågor, bland annat i frågan om förlängnin­gen av Roslagsban­an, säger Annica Nordgren (C).

L: Vi har egna hjärtefråg­or

Liberalern­a har dock valt att inte stå bakom de 22 frågorna innan valet. Hans Ahlgren (L) menar att han inte läst frågorna men säger att de är positiva till ett fortsatt allianssty­re.

– Vi har haft åtta år med väldigt bra samarbete och det vill vi fortsätta med, säger han.

Varför vill ni inte stå bakom de 22 frågor som partiet idag går ut med?

– Enda skälet till att vi inte är med i utspelet är att vi vill tydliggöra vad en röst på Liberalern­a innebär. Vi har egna hjärtefråg­or, säger han. Täby torg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden