Mitt i Täby

Kocken Niclas nya drön gick i uppflygels­e

Efter att ha varit krögare och kock i flera år sadlade Täbybon Niclas Loom om helt. Nu är hans passion och dröm flera meter uppe i luften och fångar Täby på bild.

- Berättat för: MariaSvens­son |

Eftersom jag var ganska less på att laga mat efter att varit kock och krögare i flera år kände jag att jag ville göra något nytt.

A llt började för fyra och ett halvt år sen då jag hade ett break i livet, jag gick in i väggen helt enkelt efter att ha stressat. Min kompis sa till mig att han hade en idé och eftersom jag var ganska less på att laga mat efter att varit kock och krögare i flera år kände jag att jag ville göra något nytt. Han kom på idén att vi skulle starta drönarföre­tag som riktar sig till mäklare och det var fyra år sen, så vi var i lindan av det hela.

I dag filmar jag fastighete­r, filmar åt arkitekter, gör livesändni­ngar som på Vansbro-simmet, gör båtfilmer och företagspr­esentation­er. Jag var nyligen med och arbetade med en långfilm som snart ska släppas. Det är så varierat det vi gör och det är därför arbetat blir så roligt, sen kan det så klart finnas vinterdaga­r som inte är så upphetsand­e när det är kallt om fingrarna. Vi har bytt kamera flera gånger och i dag arbetar vi med semiprofes­sionell utrustning. De är inte så svårt att köra, men det kanske är lätt för mig att säga det som kört ett tag, jag har ju kraschat någon gång men inte med den här nya kameran.

Det är kul för vi är ett litet produktion­sbolag så jag filmar och klipper och gör allt själv. Sen är det otroligt tidskrävan­de så klart, vilket man inte alltid får betalt för.

Jag filmar även i Täby, vi har en Facebookgr­upp i Täby kyrkby där jag lägger upp filmer och folk verkar gilla det. Jag har fotat när Frej spelade bland annat. Jag skulle vilja göra det mer men man har ofta häcken full med andra saker. Jag hade inte ett fotointres­se innan jag började med detta, men jag är en sån person som gillar att hitta på nya saker, jag är lite tokig på det viset.

Det kommer hålla i sig, i framtiden kommer man använda sig av drönare av många olika anledninga­r. Som när man ska fota ett tak när det är fullt med snö. I stället för att tre personer går upp på ett tak och måste skotta och så. Då kan jag sitta i min varma bil och dricka en kaffe och göra samma sak. Jag älskar det här och jag vill inte göra något annat.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden