Mitt i Täby

Putin är gojan som blivit kändis i hela kvarteret

- Ella Söderberg 070-091 23 42 ella.soderberg@direktpres­s.se

Han har en Facebooksi­da med över 200 medlemmar och är en välkänd figur i Djursholm. Bland hustak och trädkronor flyger papegojan Putin och gör spontanbes­ök bland invånarna.

Papegojan Putin har helt klart gjort sig ett namn i Danderyd. På sin Facebooksi­da läggs videos ut när han äter frukost, badar och pratar. Av en slump träffar vi honom och ägaren Annie Ira när hon är ute med honom på promenad vid Djursholms torg.

Tidigare har han blivit utsläppt från balkongen, men efter att ha hälsat på hos Monrads och tiggt mat samt besökt biblioteke­t har det blivit stopp med det.

Därför släpper Annie honom inte hemifrån, utan han får istället följa med henne ut och gå. Då sitter han lydigt på axeln och spanar ut över Djursholms gator.

– Men jag kan släppa honom vid Mörby Centrum. Då kommer han hem efter tre timmar när man ropar på honom. Då kommer han som en katt eller vovve, säger Annie.

Gillar att showa

Putin är tre år gammal och var en belöning till Annies son efter ett tandläkarb­esök. Att han heter Putin var också något som sonen bestämde, det stod mellan det och Trump.

Annie berättar att Putin älskar att showa för nyfikna förbipasse­rande.

– Folk brukar stå under träden och lyssna på honom när han gör konster, säger hon.

Efter ett tag flyger han iväg bort mellan husen. Men Annie är inte orolig.

– Han kommer tillbaka, eller så flyger han hem, säger hon.

 ?? FOTO: HEGE HELLSTRÖM ?? KÄNDIS. Putin flyger över hustak och trädkronor i Danderyd. Här tillsamman­s med ägaren Annie Ira.
FOTO: HEGE HELLSTRÖM KÄNDIS. Putin flyger över hustak och trädkronor i Danderyd. Här tillsamman­s med ägaren Annie Ira.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden