Mitt i Täby

Efter hårda kritiken: Telefonsto­ppet hävs

- Lotten Engbom 073-600 69 39 lotten.engbom@direktpres­s.se

För ett år sedan införde kommunen ett nytt system som innebar att föräldrar inte kunde ringa direkt till skolor och förskolor. Men efter hård kritik backar nu kommunen i sitt beslut.

Under ett års tid har föräldrar behövt ringa via kommunens kontaktcen­ter för att få tag på barnens skolor eller förskolor. Nu ändrar sig kommunen.

Det var för ungefär ett år sedan som Täby kommun införde stopp för att ringa direkt till förskolan och skolan.

I stället har föräldrar fått ringa till kontaktcen­tret som i sin tur kontaktat förskolan eller skolan som ringer tillbaka till föräldern.

Många föräldrar var kritiska till systemet och menade att det kändes osäkert.

– Om exempelvis mina barns lärare söker mig på arbetstid och jag missar det samtalet, kan jag inte ringa tillbaka. Inte heller meddela att hen hämtas tidigare på grund av tandläkart­id eller läkartid med kort varsel, sa en förälder.

Fick motsatt effekt

Nu backar emellertid kommunen och går tillbaka till det vanliga systemet – skolors, förskolors och fritidshem direktlinj­er är öppnade igen.

– Själva avsikten var att det skulle bli lättare att få kontakt. Det var jättemånga gånger som föräldrar ringde till förskola, skola, friitds men inte kom fram. Det var en stor frustratio­n, säger Patrik Forshage, kommunens utbildning­schef.

Men han erkänner att det inte fungerade på det sätt som det var tänkt utan att det fick motsatt effekt.

– Det var många föräldrar som var frustrerad­e över att man inte lyckades få kontakt med sitt barns skola eller fritidshem, om man var försenad och så vidare, säger Forshage.

 ??  ?? FRITT FRAM. Telefonlin­jerna direkt till skolorna är öppna igen.
FRITT FRAM. Telefonlin­jerna direkt till skolorna är öppna igen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden