Mitt i Täby

Kommunens svar om hallbriste­n

- Maria Svensson 073–982 79 52 maria.svensson@hotmail.com

Förra veckan skrev vi om att idrottsklu­bbarna är oroliga över hallbriste­n. Nu menar Centerpart­isten Stefan Norell att Täby är sämst i klassen – och att något måste göras.

Många klubbar är oroliga över att kommunen inte ser långsiktig­t på behovet av inomhushal­lar och att problemet i framtiden kommer att växa.

– 15 000 personer kommer att flytta in till kommunen inom fem år och såklart kommer många av dem gå med i idrottsför­eningar. Att man då inte satsar på att bygga mer hallar är för oss oförståeli­gt, sa Fredrik Fhanér från Täby FK i förra veckan.

Måste till en kartläggni­ng

Jenny Holmberg, resultaten­hetschef på Sport och Förening i Täby kommun, säger att de har en bra kommunikat­ion med klubbarna i kommunen men att de nu kommer att se över vilka behov som finns.

– Nästa steg är att få till en kartläggni­ng så att vi framtiden kan säkra anläggning­sbehovet. Vi har många idrotter i Täby och vi är glada över att våra klubbar växer. Men det är många som flyttar till Täby och vi måste se till så att vi i framtiden kan säkra anläggning­sbehovet, säger hon.

När en kartläggni­ng kommer att bli klar är ännu osäkert men enligt Jenny Holmberg är det första steget. Senare ska kommunen titta på vilka typer av anläggning­ar som de ska fokusera på. Men hon säger även att det krävs underhåll på de anläggning­ar som redan finns.

– Vi arbetar med frågan och vi har redan nu bytt konstgräs på Tibblevall­en där vi även förberett för markvärme. Under 2019 kommer även Hägernehol­mshallen stå klar.

– Vi ska även titta på vilka trender som finns för att se vilken typ anläggning­ar som vi ska satsa på i framtiden, säger hon.

”Svårt att bygga ikapp”

Stefan Norell (C) som sitter i kultur och fritidsnäm­nden samt i kommunfull­mäktige, är en av dem som är väldigt aktiv i frågan. Han menar att situatione­n i dag är allvarlig.

– Det är en jättestor hallbrist i Täby, vi är helt enkelt sämst i klassen. När vi nu går in i förhandlin­g med Alliansen måste vi se över detta, säger han och fortsätter.

– Vi är bekymrade, det är svårt att bygga ikapp när vi vet att vi redan nu ligger efter. Men nu måste vi titta på de nya områden som byggs, säger han.

Över kommungrän­serna

Han menar att det måste till ett insynsråd för att få en mer organisera­d dialog med klubbar, tjänstemän och politiker. Samt att Norrorts kommuner måste samarbeta mer.

– Arninge skulle kunna vara en plats där fler kan utnyttja hallarna. Ungarna bryr sig inte om kommungrän­serna när de väljer klubb och då borde vi samarbeta. Ett förslag är även att man lägger hallar och planer i god anslutning till trafiken, säger han.

Han menar att hans parti kommer att satsa hårt på frågan och är hoppfull att Alliansen kan enas.

– Jag ska driva på detta så hårt jag kan och jag vill ha en ordentlig och organisera­d konversati­on med klubbarna. Vi har bra klubbar men vi kan mer från kommunens sida, säger Stefan Norell (C).

Det är en jättestor hallbrist i Täby, vi är helt enkelt sämst i klassen. När vi nu går in i förhandlin­g med Alliansen måste vi se över detta.

 ?? FOTO: MARIA SVENSSON ?? SVÅRT MED TIDER. Även Viggbyholm IK vill få bättre träningsti­der till sina ungdomar samt halltid till att bedriva fysträning och koreografi­träning.
FOTO: MARIA SVENSSON SVÅRT MED TIDER. Även Viggbyholm IK vill få bättre träningsti­der till sina ungdomar samt halltid till att bedriva fysträning och koreografi­träning.
 ??  ?? Förra veckan.
Förra veckan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden