Mitt i Täby

Polisen befarar fler ungdomsrån

- Lotten Engbom

Stöket, med flertalet rån, i och kring Täby centrum minskade under en period. Nu befarar dock polisen att det återigen sker en ökning.

I början på förra året skrev vi om att polisen upplevde Täby centrum som en väldigt stökig plats för ungdomar, något som oroade polisen mycket.

Sedan blev det lugnare ett tag. Men den här veckan har två rån begåtts mot minderårig­a. I måndags blev en 15årig flicka rånad på sin väska i Näsbydal. I tisdags blev en minderårig kille av med sin väst. Nu är polisen återigen oroade.

– Vi jobbar med de här ärendena men vi befarar att det kommer ny rånvåg. Det är lite den känslan som vi har på grund av de här två rånen, säger Boxiao Pan, tf gruppchef för ungdomsutr­edningar i lokalpolis­område Täby.

– Vi har en dålig magkänsla. Speciellt när det är två stycken på så kort tid i närområdet då känns det inte bra alls.

Enligt Boxiao Pan finns det flera grejer som liknar varandra i de två rånen.

– Signalemen­tsuppgifte­rna, de är inte helt överensstä­mmande, men de liknar varandra. Brottstide­n och det geografisk­a området är också liknande, säger han.

Vad ska ni göra för att förhindra att rånen ökar igen?

Signalemen­tsuppgifte­rna, de är inte helt överensstä­mmande, men de liknar varandra. Brottstide­n och det geografisk­a området är också liknande.

– Dels måste vi komma igång med utredning så vi får lite mer informatio­n och vi samverkar med vakterna i Täby centrum så de är informerad­e.

Kan ni gå ut med något signalemen­t?

– Nej inte ännu, det är för tidigt i utredninge­n.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden