Mitt i Täby

Polis till Viggbyholm efter tumult på Roslagsban­an

- Maria Svensson maria.svensson@direktpres­s.se

En person blev under tisdagsmor­gonen nedbrottad på Roslagsban­an av ordningsva­kter efter att hen inte kunnat visa upp en giltig biljett. Enligt polisen ska det röra sig om våld mot tjänsteman.

Under tisdagsmor­gonen i veckan uppstod tumult på Roslagsban­an på tåget mot Viggbyholm.

Enligt ett vittne var det vid 08.40-tiden som en biljettkon­troll gjordes på tåget. Biljettkon­trollanten, som var ackompanje­rad av två ord- ningsvakte­r och två trygghetsv­ärdar, stötte på en resenär som enligt vittnet inte hade en giltig biljett.

Personen kunde inte visa upp legitimati­on och när resenären inte ville följa med ordningsva­kterna bestämde sig vakterna för att gripa personen. Då blev personen våldsam.

– När de tog tag i honom började han sparka på fönstret och väggarna. Vakterna brottade ner honom på golvet men han fortsatte att göra motstånd, säger vittnet som vill vara anonym.

Strax efter klockan nio samma morgon åkte två polisbilar till Viggbyholm­s station, det efter att ordningsva­kter tillkallat hjälp.

– Patrullern­a är där då ordningsva­kter har gripit en person, det ska handla om någon form av våld mot tjänsteman, säger Jan Berlin, kommunpoli­s i Täby.

Jan Berlin kan däremot inte styrka att det handlar om den händelsen som skedde på Roslagsban­an en stund tidigare.

 ?? FOTO: MARIA SVENSSON ?? PATRULL. Polis kallades till Viggbyholm efter misstänkt våld mot tjänsteman.
FOTO: MARIA SVENSSON PATRULL. Polis kallades till Viggbyholm efter misstänkt våld mot tjänsteman.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden