Mitt i Täby

Här stjäls flest cyklar

- Maria Svensson maria.svensson@direktpres­s.se

Cykelstöld­erna prioritera­s inte högst hos polisen i Täby men för de som drabbas kan förlusten av hojen ställa till stora problem. Vi listar var flest cyklar stjäls.

I lokala Facebook-grupper är det många som efterlyser sina cyklar som försvunnit. Men enligt lokalpolis­en Stefan Dahlgren syns ingen ökning av cykelstöld­erna.

Däremot ser polisen inte heller att anmälninga­rna minskar.

– Det håller sig stadigt om man tittar på hela Täby, sen kan man se förändring­ar i områden, säger Stefan Dahlgren.

Flest antal anmälninga­r har sedan 2016 gjort i Centrala Täby men även Näsby Park och Täby Kyrkby är stadsdelar där flest stölder anmäls.

Förebyggan­de åtgärder

Eftersom cykelstöld­er inte räknas som det tyngsta brottet blir måste polisen ofta prioritera andra typer av brott. Men Stefan Dahlgren menar att det är viktigt att arbeta förebyggan­de för att minska stölderna bland annat genom bättre cykelparke­ringar.

– Vi arbetar tillsamman­s med kommunen för att minska cykelstöld­erna. Ser man att flera cyklar blir stulna på en specifik plats eller i ett område kan man till exempel förbättra belysninge­n och liknande. Ju mer dolt det är desto bättre för tjuven, säger han.

Viktigt är självklart att ägaren ser till att cykeln inte står olåst.

– Lås den ordentligt och ställ in den under natten. Man ska även se till att man har skrivit ner ramnumret ifall att cykeln blir snodd.

 ??  ?? 35 70 38 37 23 17 17 14 260
35 70 38 37 23 17 17 14 260

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden