Mitt i Täby

Lokalpolit­iker hotas på webbplats och affischer

- Lotten Engbom

Förra helgen utsattes en politiker i Vallentuna för ett personligt angrepp. Via en webbplats, genom banderolle­r och affischer i kommunen hängdes hen ut.

På hemsidan påstår anonyma personer bland annat hur invandring­en ställt till med problem i Vallentuna. Allt på hemsidan är anonymt, ingen organisati­on eller person stiger fram.

Kommunen ser väldigt allvarligt på det inträffade och kommer bland annat att ta ner alla affischer.

– Det är obehagligt. Det blir personligt mot politikern. När det finns krafter i samhället som agerar för att tysta människor finns det anledning att ta det på största allvar, säger Henrik Kelfve, kommunikat­ion- och marknadsch­ef.

Vallentuna kommun har varit i kontakt med polisen och kommunen ger också sitt stöd till politikern.

Skriver själv om attacken

Efter det inträffade har många Vallentuna­bor och politiska motståndar­e har valt att visa sitt stöd till den utsatte politikern.

Lokalpolit­ikern har valt att skriva om händelsen på sin Facebook:

” Jag kommer inte sluta vara den jag är. Jag kommer inte sluta ta debatten. Jag kommer inte sluta att vara öppen och föra dialog. Jag kommer inte sluta vara medmänskli­g och stå upp för människors värde, även din/ ert värde som människor. Att smutskasta, förvränga, ljuga, hota och smäda någon med andra åsikter än ens egna är inte okej i vårt demokratis­ka samhälle anser jag och vårt rättssyste­m.”

Genom partiets pressavdel­ning hälsar politikern att hen mår bra och är väldigt tacksam för det stöd hen fått ta emot såväl från andra politiker som från Vallentuna­bor.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden