Mitt i Täby

Nu utreds möjlighete­n till nytt cykelgarag­e vid DS

- Ella Söderberg 070-091 23 42 ella.soderberg@direktpres­s.se

Vid Danderyds Sjukhus står cyklarna tätt parkerade, ibland i en enda röra. Nu är tanken att bygga ett nytt cykelgarag­e som både är bättre strukturer­at och har fler platser.

Den flitiga cyklisten vet hur cykelparke­ringen vid Danderyds Sjukhus kan se ut. Sadlar, handtag och däck i en enda röra. Men nu har tekniska kontoret börjat utreda förutsättn­ingar för ett eventuellt cykelgarag­e för att förbättra möjlighete­n för fler att parkera sina cyklar.

– Den plats vi nu har tittat på skulle fungera som en fortsättni­ng på den befintliga cykelparke­ringen i tunneln vid Danderyds sjukhus norra tunnelbane­uppgång, säger Jonas Ackebo, trafikstra­teg på tekniska kontoret.

Kan få fart nästa år

Tanken är att göra en förlängnin­g av tunneln och bygga ut garaget i kurvan. Idag finns det ett hundratal platser, men Jonas Ackebo menar att dessa är olyckligt placerade.

– Vi vill få ett helhetsgre­pp, dels öka antalet parkerings­platser och dels få till bättre placerade platser, säger han.

Det nya cykelgarag­et till- sammans med den befintliga cykelparke­ringen skulle ge 150-200 parkerings­platser. Men än så länge är inga beslut tagna. Om kommunen beslutar att gå vidare med garageförs­laget väntas projektet och plandetalj­er få fart nästa år.

– I det här fallet har vi själva sett att cykelplats­erna som finns idag är utnyttjade fullt ut, ibland ställer sig folk utanför, så vi ser att det finns en efterfråga­n. Sedan har cyklister även hört av sig till oss och sagt att det behövs mer platser.

 ?? FOTO: ELLA SÖDERBERG ?? CYKLIST. Anna Loheman bor i Stocksund och parkerar cykeln vid Danderyds Sjukhus varje dag. ”Jag tycker den här parkeringe­n är lite sunkig. Ofta är det fullt, jag tycker ett nytt cykelgarag­e låter bra”, säger hon.
FOTO: ELLA SÖDERBERG CYKLIST. Anna Loheman bor i Stocksund och parkerar cykeln vid Danderyds Sjukhus varje dag. ”Jag tycker den här parkeringe­n är lite sunkig. Ofta är det fullt, jag tycker ett nytt cykelgarag­e låter bra”, säger hon.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden