Mitt i Täby

Inbrottstj­uvar stack – men bilen blev fast

- Maria Svensson

Vid lunchtid förra fredagen blev företaget Eurotech i Viggbyholm bestulna på koppar och skrot. Genom att stänga grinden fångade de tjuvarnas bil.

Mitt på dagen förra fredagen uppmärksam­made personal på företaget Eurotech i Viggbyholm hur några personer stal koppar och skrot från deras bakgård. Då agerade de snabbt.

– Vi såg dem stå här och ta massa grejer och då sprang jag upp och sa till en kollega och sen stängde vi grinden, säger Carina Åberg som arbetar på företaget och pekar på grinden som går till innergårde­n.

Men tjuvarna var snabba och hoppade över staketet, kvar blev dock deras bil.

– Det var lite läskigt att stänga grinden men vi fick bild på dem och så ringde vi polisen. Bilen står ju kvar här inne, säger Carina Stål, som arbetar på företaget.

Har ni varit med om detta tidigare?

– Det är inte vanligt men det senaste året har de varit här några gånger. Det är inte första gången det händer. Vi har stängt in en bil tidigare, säger Anders Magnusson som även han arbetar på företaget.

– Det som de har snott är skräp för oss men det är inte kul att de är här. Nästa gång kanske de krossar en ruta på en bil som står här, säger han.

Två polisbilar och hundpatrul­l var på platsen för att leta efter gärningsmä­nnen. Ingen person är dock gripen för händelsen.

 ?? FOTO: MARIA SVENSSON ?? STÖLD. Två polisbilar var på plats i Viggbyholm för att leta efter gärningsmä­nnen som flytt från platsen – men sin bil fick de inte med sig.
FOTO: MARIA SVENSSON STÖLD. Två polisbilar var på plats i Viggbyholm för att leta efter gärningsmä­nnen som flytt från platsen – men sin bil fick de inte med sig.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden