Mitt i Täby

Utbyggnad av Täbyskola stoppas – nu rasar lärarna

- Lotten Engbom Ella Söderberg norrort@direktpres­s.se

Den planerade utbyggnade­n av Milstenssk­olan blir inte av. Nu är många lärare besvikna när skolan i stället ska byggas om.

Milstenssk­olan, som ägs av AcadeMedia, skulle byggas ut. Men nu har personalen fått besked att det inte blir av. En anonym lärare berättar att informatio­nen förmedlats på ett personalmö­te, och att de inte fått någon förklaring till varför.

– Det som erbjöds istället var att bygga om befintliga lokaler. Problemet är att det här har lovats till oss, barnen och föräldrar. Det är det vi gått ut med till sjuorna som valt att stanna kvar, ”ge det ett år så kommer det bli nya lokaler”.

Enligt läraren är stämningen minst sagt upprörd.

– Vi är arga, frustrerad­e, besvikna. Vi känner oss svikna. Och vi har lovat våra barn och föräldrar det här, sen tas det bort.

Bygger ut matsalen

Academedia säger att de väljer att bygga om skolan i stället då kostnadern­a för en utbyggnad blev för höga.

– Bland annat kommer vi bygga ut matsalen och anordna specialsal­ar, säger Paula Hammerskog, kommunikat­ionsdirekt­ör på Academedia.

Paula Hammerskog medger att man inte varit tydlig med vad som gäller.

– Vi tycker själva att dialogen och kommunikat­ionen har skötts dåligt från vår sida. Det är något vi måste be om ursäkt för, säger hon.

Vad säger du till de elever och lärare som blivit lovade en utbyggnad?

– Jag hoppas de kommer se att det här kommer att utveckla skolan. Ingenting är ju skrivet i sten, vi vet inte hur det ser ut om två eller tre år.

När ombyggnati­onen kan vara klar är dock inget Academedia kan uttala sig om.

 ?? ARKIVFOTO: LOTTEN ENGBOM ?? ÄNDRADE PLANER. Milstenssk­olan skulle få en utbyggnad till slutet av sommaren 2019, något som nu inte blir av. I stället ska skolan byggas om.
ARKIVFOTO: LOTTEN ENGBOM ÄNDRADE PLANER. Milstenssk­olan skulle få en utbyggnad till slutet av sommaren 2019, något som nu inte blir av. I stället ska skolan byggas om.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden