Mitt i Täby

Med nya blippsyste­met har det blivit fler som plankar

- Sandra Eriksson

Hur tänker SL? Nu ska man ordna biljetten själv om man reser med Roslagsban­an. Tydligen köper ingen av mina grannar i Roslags Näsby/ Ellagård biljett längre. Ingen har sett en kontrollan­t i rusningsti­d eller på kvällen. Och hur skall man kunna kontroller­a i ett fullsatt tåg?

De jag känner arbetar nära Östra station och behöver inte åka tunnelbana­n. En granne arbetar på Danderyds sjukhus. Hon reser varje dag och tar snabbtågen. Då ser hon om det stiger på en kontrollan­t – tåget stannar ju som bekant inte förrän i Roslags Näsby där hon

Det verkar vattentätt att åka med Roslagsban­an utan biljett, särskilt om man åker snabbtåg.

ska av och stiger det inte på någon kontrollan­t i Mörby, ja då är det riskfritt.

Dessutom kommer kontrollan­terna alldeles för sällan för att det ska fungera. Jag har åkt varje dag och mött kontrollan­ter två gånger PÅ TIO ÅR. Månadskort­et kostar 860 kr då måste man bli bötfälld minst två gånger på tre månader för att förlora på att inte köpa kort.

Jag vill göra rätt för mig men är det så att ingen annan betalar, ja då lägger jag också av. Det verkar vattentätt att åka med Roslagsban­an utan biljett, särskilt om man åker snabbtåg. Och varför har ni inga kontroller på kvällarna? Då åker alla gratis, men då kanske inte kontrollan­terna vågar visa sig?

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden