Mitt i Täby

Upptrappni­ng av Täbys egna Harry Pottermyst­erium

- Maria Svensson

Den märkliga trappan i sportcentr­um har fått många att höja på ögonbrynen genom åren. Vart leder den egentligen och vem använder den?

Vid trapporna som leder från Tibblehall­ens sportcentr­um till badhuset och entrén ser allt vid första ögonkastet helt normalt ut. Vid en ombyggnati­on har det dock blivit lite fel.

– Det ser verkligen speciellt ut, lite som modern konst , säger Micke Hansson som hämtat sitt barn från träningen.

Går man uppför en av trapporna slutar man med näsan i en vit betongvägg. Och där tar det stopp. Enligt Mimmi Engberg som arbetar i badhuset har det sett ut så sedan hon började arbeta i byggnaden för några år sedan.

– Den har säkert varit så i tio år, men jag vet inte helt säkert. Jag kallar den för Harry Potter-trappan, säger hon.

”Testa springa igenom”

Även Mimmis kollega, vaktmästar­en, får många frågor om vart trappan leder, speciellt av nyfikna barn.

– Ja flera frågar. Jag tycker den kan vara kvar, jag brukar använda den när jag snabbt ska komma ner till undervånin­gen, säger han och visar hur han brukar hopp upp på räcket och ner på trappan.

Mimmi Engberg berättar att fler än hon har tänkt tan- ken om en magisk värld som den i JK Rowlings böcker om Harry Potter.

– Jag vet att en tjej från skolan hade som förslag att skriva 93/ på dörren, det tycker jag de ska göra, säger hon.

Siffrorna syftar på perrongen där tågen till Hogwarths går i böckerna.

Och visst är det fler som har ideér om vad man kan göra i trappan, allt från att rita en dörr till att riva den. Micke Hansson som besöker lokalen tycker man ska göra en målning.

– Man borde rita så att det ser ut som att trappan leder upp till himmel, säger han och skrattar.

 ??  ??
 ?? FOTO: LOTTEN ENGBOM ?? VÄGGMÅLNIN­G. Emil Hansson, med Pappa Micke Hansson, tycker att man borde göra en målning där trappan fortsätter. UPPÅT VÄGGARNA. Trappan leder … rakt in i en vägg.
FOTO: LOTTEN ENGBOM VÄGGMÅLNIN­G. Emil Hansson, med Pappa Micke Hansson, tycker att man borde göra en målning där trappan fortsätter. UPPÅT VÄGGARNA. Trappan leder … rakt in i en vägg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden