Mitt i Täby

Byggfirma misstänks för omfattande fusk

- Lotten Engbom

Företaget Prime Living har haft farliga byggen och låtit bli att betala underlever­antörer. Samma företag ska nu bygga en studentskr­apa i Täby – om inte kommunen byter aktör.

Det är tidningen Byggnadsar­betaren som avslöjat att företaget Prime Living bland annat har anlitat huvudentre­prenörer med kriminella kopplingar. Dessutom har företaget inte betalat underentre­prenörer för utförda jobb, det har funnits fara på byggen och lägenheter har kvalitetsp­roblem.

Uppgiftern­a oroar Johan Algernon ( M), stadsbyggn­adsnämnden­s ordförande, och det kan bli aktuellt att byta aktör.

– I Täby ska vi bara ha seriösa aktörer och det ska vara ordning och reda. Det är klart att det är oacceptabe­lt om det finns aktörer som inte följer lagar och regler, dem ska vi inte ha i Täby, säger Algernon till Täby Nyheter.

– Är det så att vi behöver använda rättsliga åtgärder är det något vi kommer att överväga.

Rättsliga åtgärder

Prime Living ska bygga studentbos­täder i en högre byggnad nära stationen io Roslags Näsby. Men även om kommunen byter aktör blir det fortfarand­e samma typ av bostäder.

Algernon menar att kommunen upplevt stora brister i dialogen med Prime Living.

– Redan innan det här kom ut har vi tryckt på. Vi vill få svar på de frågor vi har och se till att projektet löper på, säger han.

Magnus Dahlberg, vd för Prime Living Industries, säger till Byggnadsar­betaren att de fallerat i kontrollen av entreprenö­rerna. De ska dock ha förbättrad­e rutiner på plats när de skriver kontrakt.

 ??  ??
 ??  ?? OROADE. Johan Algernon (M) uppger att kommunen oroas av uppgiftern­a om fusk.
OROADE. Johan Algernon (M) uppger att kommunen oroas av uppgiftern­a om fusk.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden