Mitt i Täby

Norsk tv söker Täby-kvinna

- Lotten Engbom

Norsk tv söker efter en Maria från Täby. Det enda de vet – hon var på skidresa i alperna 1985, och var då Täbybo.

Det var för några veckor sedan som Täby Nyheter blev kontaktade av norska NRK. Tore Stromoy, programled­are på programmet ” Tore på sporet”, berättade då att de letar efter en person som är, eller i alla fall har varit, Täbybo.

– Norske ”Egil” åkte till St Anton i Österrike på skidresa i februari 1985. Där träffade han en svensk tjej som kom från Täby i Sverige, säger Tore Strømøy.

Under resan fann Egil, som egentligen heter något annat, och den svenska tjejen varandra, och de bestämde sig för att bli ett par.

– Ett tag efter att de kommit hem till sig i Sverige och Norge igen, tog Maria tåget till Norge för att träffa sin pojkvän, säger Tore Strømøy.

Men väl på plats i Norge gick allt inte som tänkt. Egil hade under tiden de varit ifrån varandra blivit ihop med en norsk tjej i stället – något han berättade för Maria när hon kom fram.

– Hon reste hem till Täby igen och kom aldrig tillbaka, säger Tore Strømøy. Han fortsätter: – Den här händelsen och sättet han behandlade hen- ne på har plågat Egil i alla år. Han vet om att det han gjorde var riktigt oschysst. Han var ung och dum, säger Tore Strømøy.

Då Egil alltid önskat att få träffa Täbytjejen igen, för att be om ursäkt, har han nu tagit hjälp av programmet som går ut på att spåra upp försvunna personer.

– Problemet är att han inte vet hennes efternamn, eller har en adress eller telefonnum­mer, säger Tore Strømøy.

Det Egil vet om kvinnan är att hon ska ha varit född mellan 1960–66, och att hon sa att hon kom från ett ställe som heter Täby.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? VILL BE OM URSÄKT. Norske Egil mötte Maria från Täby under en skidresa i Österrike på 80-talet. Nu söker han ungdomskär­leken för att be om ursäkt för hur han betedde sig mot henne.
FOTO: MOSTPHOTOS VILL BE OM URSÄKT. Norske Egil mötte Maria från Täby under en skidresa i Österrike på 80-talet. Nu söker han ungdomskär­leken för att be om ursäkt för hur han betedde sig mot henne.
 ??  ?? Programled­aren Tore Strømøy.
Programled­aren Tore Strømøy.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden