Mitt i Täby

Målvakten belönas för galna räddningen

- Maria Svensson

HALLÅ DÄR ...

... IK Frejs stjärnmålv­akt Hampus Elgàn, som visade upp sin talang i matchen mot Helsingbor­g tidigare i år. Nu kammar han hem priset för Årets räddning 2018 under Superettan-galan. Man får börja med att säga grattis, när fick du reda på att du vunnit?

– Jag fick höra det i fredags kväll, det var min syster som ringde till mig och berättade. Jag visste inte ens att de delade ut ett sådant pris! Hur känns det att ha vunnit årets räddning? – Det känns så klart jättekul. Det är första året som jag spelar en hel säsong och inte bara tio matcher så det blir en extra boost och ett kvitto på att man har gjort något bra. Det är kul att det uppmärksam­mas, säger han.

Känner du själv att du gjorde den bästa räddningen?

– Nej, men det har jag ingen aning om! Jag känner inte till alla de andra räddningar­na som gjorts. Men det är en riktigt bra räddning. Hur kändes matchen mot Helsingbor­g i övrigt? – Vi gjorde en heroisk kämparinsa­ts, men till slut förlorade vi den matchen tyvärr. Alla gjorde sitt för att kriga med oss ett poäng. Hur har säsongen känts?

– Jag är nöjd med mitt år. Jag tycker att det har känts bättre och bättre ju längre året har gått, efter de sista 20 matcherna så hamnade vi trea i superettan. Vi blev jäkligt svårslagna. Framförall­t så har vi gjort mycket mål och vi har varit bra framåt. Hur ska du fira detta då?

– Ja du, jag vet inte, men jag är på väg på min bröllopsre­sa nu, vi står och väntar på skjutsen faktiskt – så fira ska jag, haha!

 ??  ?? FIRA. När vi ringer är Hampus Elgàn på väg till sin bröllopsre­sa med sin fru Caroline Löfström här en bild på bröllopet.
FIRA. När vi ringer är Hampus Elgàn på väg till sin bröllopsre­sa med sin fru Caroline Löfström här en bild på bröllopet.
 ??  ?? ÅRETS RÄDDNING. Priset var inget Hampus Elgàn hade förväntat sig, men glad blev han.
ÅRETS RÄDDNING. Priset var inget Hampus Elgàn hade förväntat sig, men glad blev han.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden