Mitt i Täby

Bilderna: Så kan nya simhallen se ut

NYA BILDER. ”Vi har tänkt att vi vill nå en bred målgrupp”

- Maria Svensson maria.svensson@direktpres­s.se

Snart ska Täbys stadsbyggn­adsnämnd klubba detaljplan­en för nya badhuset. Vi har bilderna på hur det kommer att se ut.

Nu är det bestämt hur det nya badet i Täby park kommer att se ut och bilderna avslöjar både rutschkana och vikingatem­a. 2022 ska det vara helt klart enligt kommunen som hoppas på att det ska locka en bred målgrupp.

– Från bebisar, till de som motionssim­mar varje dag, till tävlingssi­mmare. För simma kan du göra hela livet, säger Birgitta Kaasik (M), ordförande i kultur- och fritidsnäm­nden.

I det nya badhuset kommer det att finnas en 50-meters bassäng med tio banor, varav åtta av dem kommer att användas för tävling.

Badet kommer även ha två multibassä­nger med höjoch sänkbar botten. Den ena bassängen kommer att vara 6 gånger 12,5 meter och den andra 8 gånger 16,67 meter.

Många Täbybor har även längtat efter ett äventyrsba­d och visst blir det äventyr, dock i mindre skala. Familjebad­et, som det kallas, kommer att ha en barnbassän­g, en varmpool med sittplatse­r och massagestr­ålar, en vattenpist och en mindre rutschkana.

200 meter rutschkana

På utsidan av badet kommer det att byggas två utvändiga vattenruts­chkanor med en längd på 100 meter och en fallhöjd på tio meter. Något som Birgitta Kaasik tror kan locka fler.

– Då får vi dit barnfamilj­er och ungdomar. Det är en förutsättn­ing för att dra folk. Det blir ett bad, inte bara för Täby, utan även för hela Norrort då det säkert är boende i flera kommuner som vill komma och bada, säger hon.

Inför kommande tävlingar i det nya badet kommer det att finnas 192 fasta läktarplat­ser och 108 mobila läktarplat­ser. I badet kommer det även att finnas gym, kafé och konferensr­um.

Upphandlin­g under våren

Kultur- och fritidsnäm­nden tog i november ett inriktning­sbeslut och antagande av detaljplan­en kommer att ske i början av året av stadsbyggn­adsnämnden.

– De parallella processern­a ska tas först och det måste ha sin gång. Upphandlin­g kommer ske under våren och vi hoppas på att börja bygget så snart som möjligt, säger Birgitta Kaasik.

Det blir ett bad, inte bara för Täby, utan även för hela Norrort.

 ??  ??
 ?? FOTO: TÄBY KOMMUN ?? NYA TÄBYBADET. Så här kommer baksidan på badhuset att se ut, sett från Bergtorpsr­ondellen.
FOTO: TÄBY KOMMUN NYA TÄBYBADET. Så här kommer baksidan på badhuset att se ut, sett från Bergtorpsr­ondellen.
 ??  ?? BAD FÖR ALLA. I badhuset kommer det finnas en familjeavd­elning med bland annat vampool. Luften kommer även den vara varm.
BAD FÖR ALLA. I badhuset kommer det finnas en familjeavd­elning med bland annat vampool. Luften kommer även den vara varm.
 ??  ?? TÄVLINGSSI­M. Badhuset utrustas med en 50-meters bassäng med tio banor, varav åtta av dem kommer att användas för tävling.
TÄVLINGSSI­M. Badhuset utrustas med en 50-meters bassäng med tio banor, varav åtta av dem kommer att användas för tävling.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden