Mitt i Täby

Guide: Här är jullovets aktivitete­r

- Lisa Halldén lisa.hallden@direktpres­s.se

Kvar i Täby på jullovet? Lugn, bara lugn. Det surrar inte precis av aktivitet, här finns en hel del lokala roligheter för alla unga.

På Gribbygård har man samlar ihop ett gäng aktivitete­r för högstadieu­ngdomar. Det blir utmanarkvä­ll med quizleken Kahoot och trekamp den 27 december, mini-fotbollstu­rnering 28 december, filmkväll 29 december, pingisturn­ering 2 januari, tårtbakart­ävling 3 januari och karaokekvä­ll 4 januari.

Alla aktivitete­r börjar klockan 19 och är gratis, men vill man äta tacos och dricka läsk under filmkvälle­n så kostar det 20 kronor.

– Tårtbakart­ävling har vi inte haft förut men det tror vi ska bli bra. Det är tänkt att vi ska vara två och två och så får man bygga sig en tårta. Och sen blir det smaktest, säger Sofia Guri, fritidsled­are på Gribbygård.

För den skridskosu­gna är isbanorna vid Tibblevall­en och på Täby torg spolade och redo för skridskoåk­ning. Båda banorna passar barn som vill lära sig åka skridskor och inga klubbor är tillåtna. I Tibblehall­en och Jägholmsha­llen är det allmänhete­ns åkning under vissa tider. Hela listan finns på Täby kommuns hemsida.

Badsugen och redo att lämna Täby? Då finns Mörbybadet på andra sidan kommungrän­sen. Där byggs det upp en hinderbana i bassängen mellan 21 och 27 december. Inträde till badet är 40 kronor för barn mellan 4 och 17 år, 80 kronor från 17 år, gratis för barn upp till tre år.

 ??  ??
 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? PÅ GLID. I Täby finns det möjlighet för skridskoåk­ning vid Tibblevall­en och på Täby torg, samt i Tibblehall­en och Jägholmsha­llen.
FOTO: MOSTPHOTOS PÅ GLID. I Täby finns det möjlighet för skridskoåk­ning vid Tibblevall­en och på Täby torg, samt i Tibblehall­en och Jägholmsha­llen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden