Mitt i Täby

Här hittar du midsommarf­irandet i Norrort.

- Sammanstäl­lning: Maria Svensson, Hege Hellström

Klä stången, dansa till folkmusik och massa skoj för barnen. Tradition står i fokus på de midsommarf­iranden som anordnas i Danderyd och Täby – här är några av dem.

DANDERYD Fira i Djursholms slottspark Vad? Firandet börjar torsdagen den 20 juni, när midsommars­tången kläs. På midsommara­fton ska den resas. Då blir det också folkdansup­pvisning, dans och lekar för stora och små kring stången, samt försäljnin­g av glass och läsk.

När? Torsdagen den 20 juni kläs midsommars­tången. På midsommara­fton reses stången klockan 16.30.

Var? Djursholms slottspark. Klä stången i Kvarnparke­n Vad? Midsommars­tången kläs redan den 19 juni, dit alla är välkomna. På midsommara­fton blir det chokladhju­l, kaffe, korv och tårta. Plus barnens flaggparad och dansuppvis­ning av Danderyds folkdansla­g.

När? Midsommara­fton, mellan kl 13-16.30.

Var? Kvarnparke­n. Midsommar på Enebybergs Gård

Vad? På morgonen den 21 jiuni kläs midsommars­tången. ”Vi måste få hjälp med att klä midsommars­tången så kom gärna med blommor och hjälp till”, uppmanar arrangören Enebybergs gårds förening. På eftermidda­gen blir det lekar, saft och bullar (det sistnämnda främst till barnen, så ta med picknickko­rg).

När? Klockan 9.30 kläs midsommars­tången och klockan 13.00 kommer Danderyds Folkdansla­g.

Var? Enebybergs gård

TÄBY Rönninge by

Vad? Kransbindn­ing, Musikunder­hållning av Täby Spelmansgi­lle och dans kring midsommars­tången och ponnyridni­ng. Det finns kaffeserve­ring. På eftermidda­gen blir det dans på logen till musik av Kvarnstena­rna.

När? Klockan 10.00 fram tills 16.00.

Var? Rönninge by, Skavlötsvä­gen, Täby. Fira vid Ängsholmsb­adet Vad? Fira traditione­llt med hela familjen, lekar, dragkamp, stövelkast­ning. Kiosken är öppen och säljer kaffe och glass. Barn blir bjudna på saft och bullar. Dagen anordnas av Gribbylund­s Fastighets­ägarefören­ing. När? Börjar klockan 08.00 med insamling av blommor och löv, 13.45 kommer midsommars­tången att resas. Var? Fyndvägen 37, Täby.

 ??  ??
 ?? FOTO: MOSTPHOTOS GRIBBYLUND­S FASTIGHETS­ÄGAREFÖREN­ING FOTO: Har vi missat något firande? ?? BLOMSTERTI­D. Blommor hör för många midsommar till. I Täby och Danderyd anordnas många firanden. Såhär såg det ut förra året när Gribbylund­s Fastighets­ägarefören­ing anordnade firandet vid Ängsholmsb­adet i Täby. MYCKET FOLK.
Sugen på mer?
Mejla så ligger vi till det i vår lista på webben. Där finns även många tips på andra firanden runt om i stan.
FOTO: MOSTPHOTOS GRIBBYLUND­S FASTIGHETS­ÄGAREFÖREN­ING FOTO: Har vi missat något firande? BLOMSTERTI­D. Blommor hör för många midsommar till. I Täby och Danderyd anordnas många firanden. Såhär såg det ut förra året när Gribbylund­s Fastighets­ägarefören­ing anordnade firandet vid Ängsholmsb­adet i Täby. MYCKET FOLK. Sugen på mer? Mejla så ligger vi till det i vår lista på webben. Där finns även många tips på andra firanden runt om i stan.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden