Mitt i Täby

Nu får Hägernäsbo­rna en ny cykelväg

- Maria Svensson

Nu ska alla gångare och cyklister lättare kunna ta sig från Hägernäs strand till Hägernäs station. Anledninge­n? Kommunen bygger om Flygstigen – och i det ingår en ny gång- och cykelväg.

Flygstigen som går från Hägernäs strand till stationen ska nu byggas om. Från att ha varit en gata enbart tillägnad busstrafik blir det nu en allmän väg, även för privata fordon.

I planen ingår att bygga en gång- och cykelväg som ska gå från Flygstigen, i höjd med E18bron som går över den, fram till Hägernäs station.

– Den aktuella sträckan har av många upplevts som otrygg, då flera cyklat eller gått på bussgatan, säger Magnus Nissar, projektche­f i Täby kommun.

Tanken är även att göra det enklare för bilister, som kommer från Hägernäs strand, att hämta eller släppa av vid Hägernäs station. – Nu kan man köra ända fram till stationen och vi kommer även att bygga en cykel- och infartspar­kering vid Hägernäs station. Det kommer bli ett stort plus för de som bor i Hägernäs strand, säger Magnus Nissar. Infartspar­keringen kommer att ta 60 till 70 bilar och tanken är att den dels ska användas av de som väljer att ta Roslagsban­an – men även av besökare till kolonilott­erna som ligger norr om järnvägen.

Cykelvägen kommer att ansluta till befintlig cykelväg och det så kallade regionala cykelvägnä­tet.

Arbetet startar i mitten av juni och planen är att det ska vara klart under hösten. Under tiden som arbetet pågår kommer det inte vara möjligt att gå eller åka buss på vägen.

 ??  ?? BYGGS. Snart blir det en ny gång- och cykelbana från Hägernäs strand till Hägernäs station.
BYGGS. Snart blir det en ny gång- och cykelbana från Hägernäs strand till Hägernäs station.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden