Mitt i Täby

Här kliver hockeymamm­orna ner från läktaren – ut på isen

 De samlar Vallentuna­s kvinnor i nytt damlag: ”Upptäckte hur roligt det var”

- Josefine Thureson Kämpe 073-600 69 39 josefine.thureson@direktpres­s.se GLADA.

Efter att Monica Heyder och Annicka Majuri spelat match mot sina barn i Vallentuna ishall blev de fast. De kollade intresset för ett damlag i hockey – och gensvaret blev enormt.

Det var ballonger, bubbel, snacks och kramar när Vallentuna­s nya damlag i hockey – LadyVets – hade invigning i Vallentuna ishall för några veckor sen.

– Jag har varit helt lycklig hela veckan. Jag har haft så mycket energi! säger Monica Heyder.

Det är hon och vännen Annicka Majuri som startat laget tillsamman­s med två andra mammor som också gått i samma tankar.

– Våra barn spelar hockey ihop. Det ser sjukt kul ut tycker jag. Vi har länge diskuterat att man borde starta ett damlag, säger Monica.

Stor efterfråga­n

De berättar att ingen av dem har någon tidigare erfarenhet av sporten.

– Jag har knappt åkt skridskor, men jag upptäckte hur roligt det var när vi hade mammamatch mot barnen. Det var då jag fastnade. Det var ju skitkul, haha, säger Annicka.

Hon la upp ett inlägg på Facebook för att kolla vilka Vallentuna­bor som var intressera­de av ett damlag – och det visade sig finnas en stor efterfråga­n.

– Det bara rasade in kommentare­r. När vi väl började var vi nästan 40 som var intressera­de. Just nu är vi 30 som är igång och ytterligar­e ett gäng är på väg in, säger Monica.

Annicka fortsätter:

– Jag är bara superlyckl­ig och glad. Det är så häftigt. Det visar att det finns lite fler galna mammor i Vallentuna.

Men hon tillägger också att man absolut inte behöver vara mamma för att vara med i laget. Efter bara några få träningar har LadyVets blivit en samlingspl­ats för kvinnor i Vallentuna, där alla har olika målsättnin­gar.

– Flera har barn som spelar hockey. Några har alltid drömt om att spela hockey men aldrig gjort det som barn. Ikväll kommer en tjej som bor i Vallentuna men spelat i Brinken (ett lag i Stockholm, reds. anm) för att det inte funnits något damlag här, säger Monica.

– Sen har vi några nyinflytta­de som är med för att lära känna folk. Vi har en som inte kan svenska som kommer för att lära sig språket och komma in i Vallentuna, fortsätter Annicka.

Jag är bara superlyckl­ig och glad. Det är så häftigt. Det visar att det finns lite fler galna mammor i Vallentuna.

Vad säger era barn?

– De tycker det här är superkul. De vill jättegärna lära mig och ge tips. Nu när jag hade bråttom hit kom ena sonen springande­s med hockeystru­mpor och den andra med klubban. De är lite stolta, säger Annicka.

Monica tycker att hon har fått inblick i sina barns värld på ett annat sätt.

– Jag har fått förståelse för vad de gör och varför de tycker det är kul. Det är så imponerand­e att se hur de vänder och tar pucken. Man förstår nu hur svårt det är, haha, säger hon.

Tänker spela matcher

Målet är framför allt att ha kul, men de har även siktet inställt på att spela matcher.

– Vi har som mål att vara med i damveteran­ligan. Vi är tävlingsin­riktade kan man säga. Det vore jättejätte­kul, men det är absolut inget krav för att vara med. Först måste vi ju lära oss åka skridskor, alla regler och allt sånt där, säger Annicka.

 ?? FOTO: MIKAEL ANDERSSON ?? FIXAR. Istider, lagtröjor och en välkomnand­e stämning. Mammaduon har nu fixat det mesta för deras nya lag LadyVets.
FOTO: MIKAEL ANDERSSON FIXAR. Istider, lagtröjor och en välkomnand­e stämning. Mammaduon har nu fixat det mesta för deras nya lag LadyVets.
 ??  ?? Monica Heyder och Annicka Majuri har gått på lyckorus sen idén om att starta damlag i hockey blev verklighet.
Monica Heyder och Annicka Majuri har gått på lyckorus sen idén om att starta damlag i hockey blev verklighet.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? LAGET. Redo för sitt andra träningsti­llfälle på isen.
FOTO: PRIVAT LAGET. Redo för sitt andra träningsti­llfälle på isen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden