Mitt i Täby

Kommunpoli­tiker ville stoppa hbtq-samtal på bibblan.

- Maria Svensson

Löttingevä­gen skulle smalnas av för att minska farten på vägen. Men vägen fick breddas igen efter att en lantbrukar­e fick problem att ta sig fram med sina maskiner.

Boende vid Löttingevä­gen i Täby kyrkby har nog blivit lite förvirrade av senaste tidens byggande. Utredninga­r visade att bilister höll en allt för hög hastighet på vägen och åtgärder skulle till.

Kommunen startade då arbetet med att bygga en refug och smalna av Löttingevä­gen.

– Vi ville smalna av vägen för att få ner hastighete­n, en dubbelsidi­g avsmalning som det heter, säger Aleksandar Obrenovic, trafikinge­njör på Täby kommun.

Men efter att NCC startat bygget fick de ny informatio­n. Problemet var att en lantbrukar­e som använder vägen inte kom fram med sina maskiner då vägen helt enkelt var för smal.

– Vi hade först inte fått den informatio­nen, och jag har aldrig haft det problemet tidigare, säger Aleksandar Obrenovic.

Kommunen fick då ta bort avsmalning­en och börja om. Arbetet med refugen och avsmalning­arna var inte färdigt. Kommunen uppskattar att det kostat runt hundra tusen kronor, med material och arbete.

– Naturligtv­is var det onödigt, men hade vi vetat om problemet för lantbrukar­na hade vi gjort på ett annat sätt direkt, säger Aleksandar Obrenovic.

I stället för en avsmalning av vägen har man byggt gupp, så kallade busskuddar. Vilket inte heller var den bästa lösningen, menar Aleksandar Obrenovic:

– Det är ju inte så bra att man bara bygger gupp i hela Täby. Vi försöker få bättre flöden genom att bygga annat.

Vid korsningen Domarrings­vägen och Löttingevä­gen har man även byggt så kallade platågupp för att minska farten och för att göra vägen mer säker. I dagarna förväntas allt stå klart.

 ?? FOTO: LOTTEN ENGBOM ?? HINDER MED FÖRHINDER. bli gupp på vägen.
Efter mycket om och med fick det
FOTO: LOTTEN ENGBOM HINDER MED FÖRHINDER. bli gupp på vägen. Efter mycket om och med fick det

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden