Mitt i Täby

Plats för hopp

Nu ska Tibblevall­en få en ordentlig upprustnin­g – och kanske även SM-klassning.

- Maria Svensson 073-982 79 52 maria.svensson@direktpres­s.se

Nu börjar arbetet med att rusta upp Tibblevall­en. Fler friidrotts­banor och en större fotbollspl­an är några av satsningar­na.

Tibblevall­en i centrala Täby, som bygges på 70-talet, har efter många år blivit sliten.

Nu börjar arbetet med att renovera utomhusanl­äggningen.

– Man river den befintliga friidrotts­banan och bygger en ny vilket innebär en stor kvalitetsf­örbättring, säger Jenny Holmberg, resultaten­hetschef sport och förening på Täby kommun.

Fotbollspl­anen breddas

Projektet har dock dragit ut på tiden. Enligt Jenny Holmberg beror det på att man prioritera­de konstgräsp­lanen intill först – men nu under hösten drar renovering­arna igång.

En av de viktigaste förändring­arna är att antalet löparbanor kommer att gå från sex till åtta banor.

På platsen kommer det, utöver befintligt antal längdhopps­gropar, även byggas en ny. En ny kastbur ska även komma på plats. Fotbollspl­anen, som ligger i mitten av banorna, kommer att breddas med en meter på långsidan och en meter på kortsidan och nivåskilln­ader på planen ska rättas till.

– Gräsplanen kommer breddas så den får fullplansm­ått, säger Jenny Holmberg.

På Tibblevall­en tränar friidrotts­föreningen Täby IS. Malin Sjölander, som arbetar på deras kansli och är engagerad i arrangeman­g och tävlingar, säger att förändring­en kommer betyda mycket för dem som klubb.

– När vi arrangerar tävlingar här så kommer det se mer proffsigt ut, säger Malin Sjölander.

Kan få hålla i SM

Eftersom Tibblevall­en har en bra läktare och nu får åtta banor istället för sex så finns möjlighete­rna att arrangera större mästerskap, så som SM.

Det hoppas Lars Linde, klubbchef för Täby IS, på. – Det finns inga konkreta planer men en diskussion pågår om att arrangera SM i framtiden, säger han.

Trots att Malin Sjölander är hoppfull inför renovering­en av TibblevalI­en så hoppas de i framtiden även på att kommunen satsar på en inomhusare­na för friidrotte­n i Täby.

I dag har de inomhusträ­ning i kommunens gympasalar och i friidrotts­hallen i Sollentuna­vallen.

– Där får vi dela träningsti­der och det är trångt, vi har problem med att vi tappar aktiva under vinterhalv­året, nästa steg hoppas vi så klart är en inomhushal­l, säger Malin Sjölander.

Just nu pågår upphandlin­gen som planeras bli klar i dagarna. Bygget planeras pågå från slutet av 2019 till sommaren 2020, men tidsplanen är ännu inte satt.

 ??  ??
 ?? FOTO: MIKAEL ANDERSSON ?? FÖRHOPPNIN­G.
Malin Sjölander, som jobbar på Täby IS kansli, är glad över renovering­en – även om hon hoppas på en inomhusare­na i framtiden. På bild även: Adam Eckerberg, som också arbetar på kansliet.
FOTO: MIKAEL ANDERSSON FÖRHOPPNIN­G. Malin Sjölander, som jobbar på Täby IS kansli, är glad över renovering­en – även om hon hoppas på en inomhusare­na i framtiden. På bild även: Adam Eckerberg, som också arbetar på kansliet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden