Mitt i Täby

IK Frej avslutar kvalet på hemmaplan

- Maria Svensson

Nu på söndag spelas sista matchen i kvalet där IK Frej kämpar för att få stanna kvar i superettan.

Efter bara fem spelade minuter tog Öster ledningen mot IK Frej förra söndagen, under årets sista seriematch i superettan borta i Växjö. När slutsignal­en gick efter en regnig andra halvlek stod det klart att hemmalaget tagit hem matchen med 4–0.

Magnus Österberg, assisteran­de tränare i IK Frej, är självkriti­sk och menar att nerverna kan ha spelat in.

– Vi gör ingen bra mach, det är bara att konstatera. Kanske spelade det in att det var en så viktig match. Sedan måste man ta med sig att Öster gör en bra insats, säger Magnus Österberg.

BP spelade i sin tur lika mot Jönköping södra, vilket gjorde att Frej nu får kvala mot Umeå FC för att hålla sig kvar i superettan.

–Vi har alla A möjlighete­r att R K I V lösa detta. Klubben O F T har gjort det förut och vi har även periodvis under säsongen visat att vi är ett bra fotbollsla­g, säger Magnus Österberg.

Kvalets första match spelades i Umeå, i torsdags, efter att den här tidningen gick i tryck. Returen spelas hemma på Vikingaval­len nu på söndag den 10 november.

–Det finns alltid lediga platser och på söndag finns det ingen anledning till att inte vara här. Vi har jobbat stenhårt och vi kommer inte att bromsa nu. Vi ska göra allt vi kan för att få stanna kvar, säger han.

Hur känns det att avsluta hemma?

– Man säger att det ska vara en stor fördel och så klart är det tryggare och skönare. Men inget avgörs förrän domaren blåser av på söndag.

??  ?? KVALDAGS. Nu gäller det för Frej att ställa om.
KVALDAGS. Nu gäller det för Frej att ställa om.