Mitt i Täby

Man överfallen och knivskuren

- DRÅPFÖRSÖK. Maria Svensson

En man i 20-årsåldern blev förra söndagen överfallen, misshandla­d och knivskuren av två män i Täby. Händelsen rubriceras som dråpförsök.

Att brottsrubr­iceringen ändrats beror på den skada som mannen har fått.

Det var under natten till söndagen den 3 november, runt midnatt, som en man i 20-årsåldern gick på Nytorpsväg­en, från brandstati­onen i Täby till Norskogsba­det.

Mannen uppger i förhör att två män då dyker upp bakom honom och försöker råna honom.

– Två personer säger att de vill ha hans mobil och tar tag i honom och det blir någon form av brottnings­match, säger Mats Eriksson, på polisen mediacente­r.

Mannen springer sedan ifrån platsen där han blivit överfallen och efter att ha sprungit en bit känner han smärta i ryggen.

– Han märker då att han blivit knivskuren i ryggen, säger förundersö­kningsleda­re Magnus Berntssen.

Ringde en vän

Klockan kvart i ett på natten till söndagen ringer mannen till en vän som sedan hjälper honom till sjukhus, i bil eller taxi.

Händelsen rubricerad­es i första skedet som grov misshandel och försök till rån. Men det ändrades sedan till den allvarliga­re rubricerin­gen dråpförsök.

– Det är ett grovt brott som har skett, säger Magnus Berntssen.

Offret har hörts

Varför har man ändrat rubricerin­gen till dråpförsök?

– Det beror på den skada som mannen fått, mer kan jag inte säga.

När StockholmD­irekt pratar med Magnus Berntssen befinner sig målsägande på sjukhus, där han får vård.

Polisen har hållit förhör med målsägande samt med flertalet vittnen. När den här tidningen gick i tryck var ingen gripen för händelsen.

 ?? ARKIVFOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN ?? En man i 20-årsåldern blev under natten till den 3 november knivskuren i närheten av Norskogsba­det i Täby.
ARKIVFOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN En man i 20-årsåldern blev under natten till den 3 november knivskuren i närheten av Norskogsba­det i Täby.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden