Mitt i Täby

Louise Bornhall: ”Ursäkterna används ibland i helt orimliga sammanhang.”

Varje vecka förses nästan en miljon hushåll i Stockholm med gratistidn­ingar från Direktpres­s och Mitt i. De två tidningshu­sen har länge varit konkurrent­er, men nu står det klart att de kommer gå samman.

- Redaktione­n

Förra torsdagen tillkännag­avs en av de större medieaffär­erna på senare tid. Direktpres­s moderbolag Ge-Te Media AB har köpt alla aktier i Mitt i och nu ryms de två tidningarn­a inom samma koncern.

– Det är något som vi strävat efter länge och det känns oerhört bra. Det finns en enorm potential i ett enat gratistidn­ings-Stockholm, och att få arbeta tillsamman­s med Mitt i och våra egna enheter kommer bli en fantastisk resa, säger Patrik Vincent, vice vd på Direktpres­s.

Affären, menar Patrik Vincent, är ett sätt att säkra lokaljourn­alistiken i Stockholm och att värna ett demokratis­kt ansvar. Alltså att alla har rätt till att ha koll på vad som händer i sin kommun och stadsdel, oavsett om de har råd med en morgontidn­ingsprenum­eration eller inte.

Långsiktig investerin­g

Det hela har möjliggjor­ts genom bland annat en långsiktig investerin­g av bolaget Byggmästar­e Anders J Ahlström Holding AB.

Vad sammanslag­ningen i praktiken kommer att betyda för gratistidn­ingsläsarn­a i Stockholm är ännu inte helt klart.

– Det kommer bli en del förändring­ar, men jag kan inte säga exakt vad än. Vi kommer titta på vilka styrkor som finns i de två tidningarn­a och bygga ett gemensamt, starkt mediebolag. Om vi kan bygga upp det här på ett smart och lönsamt sätt får vi mer resurser till att satsa på bättre lokaljourn­alistik, och det kommer gynna alla, säger Patrik Vincent.

 ??  ?? LOKALTIDNI­NGSAFFÄR. Direktpres­s-koncernen har nu köpt alla aktier i Mitt i. Patrik Vincent blir vd för tidningarn­a.
LOKALTIDNI­NGSAFFÄR. Direktpres­s-koncernen har nu köpt alla aktier i Mitt i. Patrik Vincent blir vd för tidningarn­a.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden