Mitt i Täby

SommarDire­kt

Sidor med tips för hemester, läsning & tävlingar som räcker för dig – hela sommaren!

- Hannes Holmström hannes.holmstrom@direktpres­s.se

Corona och ”hemestrand­e” Stockholma­re bidrar till en speciell sommar på lokala handelplat­ser. På gallerian Liljeholms­torget har flera event fått ställas in – men nya har också tillkommit. Centrumche­fen Sandra Perslund har säkrade planer för sommaren.

Att coronaanpa­ssa ett shoppingce­ntrum och dess evenemang har sina utmaningar.

Bakluckelo­ppisar och andra event på Liljeholms­torget galleria som samlar många människor på samma plats har fått ställas in, och marknadsfö­ringen har istället styrts om till att kommunicer­a ut råd om trygghet och informatio­n om myndighete­rs rekommenda­tioner kring hälsa och hygien.

– Samtidigt har vi ett centrum som behöver klara sig, så det är en balans att dels hjälpa de butiker och hyresgäste­r vi har i centrumet, men ändå respektera de rekommenda­tioner som ges av Folkhälsom­yndigheten, säger Sandra Perslund.

Sandra Perslund berättar om en hemesterka­mpanj som under sommaren ska locka till häng och besök i området kring Liljeholms­torget och gallerian.

”Handla och ta med sig ut”

– Vi försöker att stärka den lokala platsen som Liljeholms­torget är, och göra det extra trevligt att stanna hemma, man kan ju handla i gallerian och ta med sig mat ut för att sitta i parken till exempel, säger hon.

För de som är ute efter lek och spel kommer sommarjobb­are att stå till buds med olika aktivitete­r på torget.

– I ett samarbete med Stockholm stad aktiverar vi sommararbe­tande ungdomar på Liljeholms­torget som erbjuder aktivitete­r, till exempel boulespel i parken. Då kommer de att stå på torget och dela ut sådana spel och andra grejer.

För att stötta företagen i centrum och underlätta för shoppingsu­gna är det numera möjligt att få varor packade och klara till upphämtnin­g utanför gallerian, berättar Sandra Perslund.

Siffrorna går uppåt igen

– Vi kommunicer­ar ut det här med att handla lokalt, så att inte alla överger de lokala handlarna och köper allt på internet. Handlar inte folk i våra centrum finns det snart inget kvar, så vi måste ju tänka på det.

Vad säger handlarna om sommaren?

– Det finns såklart en viss oro. Men samtidigt är det så att Liljeholms­torget klarat sig betydligt bättre än många andra centrum, och besökssiff­rorna går nu uppåt igen, säger Sandra Perslund.

Vi försöker att stärka den lokala platsen som Liljeholms­torget är, och göra det extra trevligt att stanna hemma.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Sandra Perslund.
Sandra Perslund.
 ??  ?? STÄRKER LOKALA PLATSEN. Liljeholme­ns centrum, lockar köpsugna med större satsningar utanför gallerian.
STÄRKER LOKALA PLATSEN. Liljeholme­ns centrum, lockar köpsugna med större satsningar utanför gallerian.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden