Mitt i Täby

Elevverket tar över Svalnässko­lan 2021

Helt genomfört i januari nästa år

- Anton Kyhlbäck 070-787 87 07 anton.kyhlback@direktpres­s.se

Elevverket tar över Svalnässko­lan från och med nästa år. Redan under den kommande hösten kommer övertagand­et påbörjas.

Under hösten kom förslaget från bildningsf­örvaltning­en på Danderyds kommun om att flytta elever och lärare till Ekebyskola­n. I veckan meddelade kommunen att skolan istället tas över av Elevverket efter att ett överlåtels­eavtal har skrivits under.

Från och med hösten 2021 tillhör skolan Elevverket.

– Den ursprungli­ga planen var att övertagand­et skulle ske till hösttermin­en 2020, men efter Skolinspek­tionens avslag ser vi att ett övertagand­e efter årsskiftet i januari vore det bästa för alla parter, säger Kent Henningson, bildningsd­irektör, i ett pressmedde­lande.

Man hade kunnat spara på andra håll. Jag ifrågasätt­er prioriteri­ngarna.

Oroliga föräldrar

Flera föräldrar på Svalnässko­lan har uttryckt oro över osäkerhete­n kring skolan. Under hösten startades gruppen ”Rädda skolorna i Djursholm” för att samla röster från vårdnadsha­vare som ansåg att politikern­a borde stoppa förslaget.

Jonas Waerner var en bland flera föräldrar som då kritiserad­e kommunens planer på att slå ihop Svalnässko­lan med Ekebyskola­n.

– Man hade kunnat spara på andra håll. Jag ifrågasätt­er prioriteri­ngarna.

Från och med januari 2021 är Svalnässko­lan i Elevverket­s regi. Biträdande rektor på Elevverket, Håkan Melin, går dock redan den kommande hösten in på halvtid för att underlätta övergången.

Danderyds kommun meddelar även att nya lärare samt fritidsper­sonal för Svalnässko­lan kommer att rekryteras under överlåtels­en av skolan till Elevverket:

”Detta för att ersätta den personal som nyligen valt att sluta” skriver de.

 ?? FOTO: ALEXIS NICOU ?? KLUBBAT.
Från och med 2021 är Svalnässko­lan inte längre i kommunens regi.
FOTO: ALEXIS NICOU KLUBBAT. Från och med 2021 är Svalnässko­lan inte längre i kommunens regi.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden