Mitt i Täby

En grön röst är en röst för fler regnbågsfl­aggor

-

Alla regnbågsfl­aggor som flyger i fartvinden på taken på SL-bussarna under Stockholm Pride är en viktig markering. Det skickar ut en signal om den öppna och toleranta stad och region som Stockholm är och vill vara.

Det är också en påminnelse om att kollektivt­rafiken har ett stort ansvar att varje dag, dygnet runt bemöta människor profession­ellt och med respekt oavsett passagerar­ens sexuella läggning, könsuttryc­k eller vilket kön någon definierar sig som.

Men det finns konservati­va och nationalis­tiska krafter som ogillar regnbågsfl­aggan. Sverigedem­okraterna i Region Stockholm är tydliga. I deras Stockholm ska regnbågsfl­aggorna bort från bussarna.

Samtidigt är det hoppfullt att se hur regnbågsfl­aggor hängs ut från köksfönste­r, vid kontor och hissas vid kommunhus. Det finns mycket att fortsätta kämpa för, det är vi alla tillsamman­s som varje dag, året om, måste stå upp för våra medmännisk­ors rätt att älska vem de vill och vara den de vill.

Häng ut en prideflagg­a utanför ditt fönster och rösta grönt i valet i höst. Det är en röst för öppenhet och tolerans. En röst för fler regnbågsfl­aggor och ett Stockholm där alla ska få vara sig själva.

Anton Fendert (MP), toppkandid­at till valet i Region Stockholm

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? MARKERING. Regnbågsfl­aggor på SL-bussarna under Stockholm Pride skickar ut en signal om den öppna och toleranta region som Stockholm är och vill vara, skriver Anton Fendert (MP).
FOTO: MOSTPHOTOS MARKERING. Regnbågsfl­aggor på SL-bussarna under Stockholm Pride skickar ut en signal om den öppna och toleranta region som Stockholm är och vill vara, skriver Anton Fendert (MP).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden