Mitt i Täby

Vi vill mer för Täby

Vi är stolta över att Täby har bra verksamhet­er, god ekonomi, låg skatt, många bra alternativ inom skola och omsorg, ett rikt idrottsliv och riktigt trevliga boendemilj­öer.

-

Täby är Sveriges mest privatiser­ade kommun med hälften av välfärden utlagd på privata utförare.

Vi prioritera­r välfärden

För oss Täbylibera­ler är välfärden central. I vår ^Q[QWV WU

Vi är övertygade om att kommunen blir en bättre kravställa­re och att vi får högre kvalitet i Täbys välfärd om det ÅVV[ SWUU]VITI WKP privata alternativ – på så sätt uppnås även verklig valfrihet.

Beredskap

Vi har ingen förutfatra­r tad uppfattnin­g om vilken driftsform som är bäst – det avgör Täbyborna genom att välja utförare. Däremot har Täby kommun en skyldighet att säkra tillgången till äldreomsor­g, förskola och skola – och QV\M UQV[\ I\\ LM\ ÅVV[ MV beredskap när privata utförare väljer att avveckla sin verksamhet eller inte lever upp till avtalade krav.

Kvalitet och effektivit­et

Täby är en lågskattek­ommun. Då måste vi lyckas kombinera hög kvalitet i kärnverksa­mheterna med MV Q ^ZQO\ M ٺ MS\Q^ WZOIVQ[Ition. Vi behöver alltid ställa frågan: bidrar det till kärnverksa­mheten, behövs detta och kan vi göra det bättre? Täbys skolelever presteblan­d de bästa i hela landet och vi har välskötta skolor med ekonomin i balans. Samtidigt har vi en skolpeng som är bland de lägsta i Sverige och vi ser i dag också exempel på indragna extra resurser t. ex. när det gäller antalet speciallär­are.

Vi måste säkra att kvaliteten i skolorna bibehålls och höja skolpengen så mycket som det krävs. På motsvarand­e sätt se till att äldreomsor­gen har tillräckli­ga resurser. En M ٺ MS\Q^ ^MZS[IUPM\ ^Q[[\ men inte snål och inte på bekostnad av de barn som PIZ LM\ ٺ]\ I[\ MTTMZ qTLZM som har behov.

Service och bemötande

Täby kommun är till för Täbyborna och företagen.

Täbybor eller företagare som hör av sig till kommunen ska få snabba och raka besked, mötas av en positiv och serviceori­enterad inställnin­g och ett trevligt bemötande.

Det gäller oavsett om de kontaktar en tjänsteman, en verksamhet eller en politiker och om de vill ha hjälp med att välja skola, höra hur det går med en bygglovsan­sökan eller höra hur vi politiker tänker i en fråga.

Klimatet – Täby ska gå före

För oss Täbylibera­ler är det självklart att Täby ska gå före och visa vägen när det gäller klimatåtgä­rder och minskade utsläpp.

Det gör vi genom att ställa om kommunal verksamhet till att bli mer hållbar och underlätta för Täbyborna att leva klimatsmar­t.

Oförändrad skatt

De senaste årens goda resultat och överskott för kommunen, möjlighete­n till tydligare prioriteri­ngIZ WKP MV qVV] M ٺ MS\Q^IZM administra­tion och förvaltnin­g skapar utrymme för ytterligar­e satsningar på välfärden. För Täbylibera­lerna är en god kvalitet i skola och äldreomsor­g överordnat sänkt skatt.

 ?? ?? Med både hjärta och hjärna i Täbypoliti­ken arbetar vi för ett ännu bättre Täby där människor ges förutsättn­ingar att förverklig­a sina drömmar.
Med både hjärta och hjärna i Täbypoliti­ken arbetar vi för ett ännu bättre Täby där människor ges förutsättn­ingar att förverklig­a sina drömmar.
 ?? ?? Hans Ahlgren (L) Kommunalrå­d hans.ahlgren@liberalern­a.se
Hans Ahlgren (L) Kommunalrå­d hans.ahlgren@liberalern­a.se

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden