Mitt i Täby

2U[MKUMV XÀNOÁGPFG

-

Den psykiska ohälsan och stressen ökar bland barn och unga. För att alla elever ska ges möjlighet att nå sina kunskapsmå­l är det viktigt att skolan har möjlighet att hjälpa alla elever oavsett behov och utmaningar.

Stärk elevhälsan

Liberalern­a var drivande bakom den nu gällande skollagen, i vilken elevhälsan­s roll stärktes. Vi vill fortsätta utveckla elevhälsan i Täby kommun. Vi vill ge förutsättn­ingar att utveckla samverkan mellan kommun och region när det kommer till psykisk hälsa.

Stödenhet

Täbylibera­lerna har drivit på för att minska den psykiska ohälsan bland våra barn och unga. Den centrala stödenhete­n har stärkts. Kommunen har bland annat anställt en logoped som arbetar med specialped­agoger och yrkesvägle­dare. Enheten arbetar även fram stödpaket och handlingsp­laner som riktar sig till samtliga skolformer i Täby. Utöver att erbjuda stöd så samverkar den centrala elevhälsan också med verksamhet­sområde social omsorg.

Förebyggan­de arbete

Täbylibera­lerna vill stärka Ungdomsmot­tagningen för att förebygga psykisk ohälsa bland våra unga. Andra viktiga förebyggan­de insatser är t.ex. tillgång till fältassist­enter och ett rikt fritidsliv i kommunen.

 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden