Mitt i Täby

Täby behöver ƃGT MQOOWPCNC HÒTUMQNQT

-

I centrala Täby är det brist på förskolepl­atser. När Täby byggs ut i Roslags Näsby och i Täby Park kommer bristen på förskolepl­atser bli än större. Enbart i Täby Park kommer det att saknas över 300 platser år 2030. Även om LM\ ÅVV[ \QTTZqKSTQO\ UML förskolepl­atser i Täby som helhet, är bristen i centrala Täby något vi måste göra något åt.

Valfrihet

Liberalern­a går till val på I\\ LM\ [SI ÅVVI[ MV SWUmunal förskola i varje kommundel. Det viktigaste är att barnfamilj­erna har tillgång till förskola i närområdet, men vi ser också ett mervärde med att ha en balans mellan privat och kommunalt drivna förskolor. På så sätt blir det en större valfrihet för barnfamilj­erna, vi säkrar en bra konkurrens, kommunen upprätthål­ler också den egna kompetense­n och blir en bättre kravställa­re.

Täby Park

När det redan råder brist i centrala Täby vill Liberalern­a prioritera att nästa kommunala förskola byggs i Täby Park. Här är behovet uppenbart och kommunen bör omgående starta planering, projekteri­ng och drift av en större kommunal förskola i Täby Park.

Ansvar för skolinfras­truktur

I slutet av 90-talet och början av 2000-talet privatiser­ades i stort sett samtliga 70 förskolor i Täby. Täbylibera­lerna var emot.

1 LIO ÅVV[ \ZM SWUU]nala förskolor tack vare att Täbylibera­lerna drivit frågan. Liberalern­a ser självklart positivt på privata initiativ. När privata företag bygger och driver förskolor i Täbys nybyggda områden bidrar det till den samhällsst­ruktur vi vill ha och privata aktörer blir en del i den nya skolinfras­trukturen. Täbylibera­lerna tar ansvar för centrala Täbys behov av en utbyggd infrastruk­tur inom skolan.

 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden