Mitt i Täby

Täby är snart färdigbygg­t

-

Även om det byggs ska halva Täby förbli orörd natur och hela Täby bli grönt genom sammanhäng­ande grönskade trivsel och biologisk mångfald och byggandet ska vara hållbart, kvalitativ­t och varierat.

En riktig stad måste inom sig rymma handel, service, sjukvård och omsorg, goda skolor för barn och ungdomar samt ge utrymme för musik, teater, konst och ge möjlighet att utöva sport och se sportevene­mang. Det är bra för Täby att få en stadskärna.

Det är bra med alternativ till bil vid resor till arbete och aktivitete­r. Allt det vi behöver ska ÅVVI[ [s VqZI I\\ LM\ mest naturliga är att gå, cykla och åka kollektivt.

Ett Täby att trivas

i De senaste åren har utveckling och byggnation tagit fart i Täby – kommande steg är utbyggnad i centrala Täby och i Arninge-Ullna. Visionen för Täby är att det fortsatt ska vara ett samhälle att trivas i. Det ska vara nära till grönområde­n, parker och natur. Liberalern­a i Täby värnar om våra invånares möjlighete­r till rekreation och en meningsful­l fritid.

• till utbyggnad av Nygårdsomr­ådet

• till utbyggnad av Täbyberg

• till hög exploateri­ng av Täby kyrkby centrum

• till hög exploateri­ng i Gripsvall

• till utbyggnad av området kring Viggbyholm­s gård och Ekbacken

• till förtätning i Myrängen

Vi säger JA till det som redan planerats i Täby stadskärna och Täby Park och till det som planerats i Arninge–Ullna.

Det är viktigt att vi färdigstäl­ler det vi redan åtagit oss gentemot medborgare och exploatöre­r.

Vi kommer däremot att vara restriktiv­a med nya planer – vi kommer att säga NEJ i högre utsträckni­ng än vi kommer säga JA. Täby ska fortsatt vara en trivsam kommun att leva hela livet i.

Som ett komplement till de privata aktörerna på bostadsmar­knaden ska kommunen kunna äga och förvalta hyresrätte­r. Genom kommunalt ägande ökar valmöjligh­eterna och AEM`QJQTQ\M\MV Xs JW[\IL[marknaden. Även kommunen har ett ansvar för att trygga invånarnas rätt till bostad. Vi tänker särskilt på de yngre, äldre, nyanlända och de som vill bo och arbeta i Täby.

 ?? ??
 ?? ?? Därför säger vi NEJ
Därför säger vi NEJ

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden