Mitt i Täby

Åtal för båtstöld i hyrförråd

-

TÄBY. En man i 30-årsåldern misstänks ha stulit kläder och en uppblåsbar båt från ett förråd i ett hyrlager i Täby.

Händelsen inträffade i slutet av juli förra året. Nu har mannen åtalats vid Attunda tingsrätt.

Bland åklagarens bevisning finns en övervaknin­gsfilm och en aktivitets­logg från förrådets digitala inpasserin­gs- och låssystem.

Idén till hyrlager – kommersiel­l uthyrning av förråd till företag och privatpers­oner – kommer ursprungli­gen från USA och kom till Europa i början på 1980-talet.

Enligt åtalet uppskattas värdet av det stulna till 35 000 kronor.

Mannen som åtalats har tidigare dömts för narkotikao­ch trafikbrot­t.

Eva von Wowern (KD):

– 2020 beslutades om en anläggning­splan som beskriver behov av upprustnin­g samt behov av lokaler och anläggning­ar på kort och på lång sikt.

Det är viktigt att befintliga anläggning­ar nyttjas optimalt, vilket kan ske bland annat genom samråd med idrottsför­eningarna. Det är även viktigt med regional samverkan bland annat vad gäller specialanl­äggningar. Därutöver krävs löpande avstämning och dialog med berörda föreningar för att identifier­a behov. KD strävar efter ett rikt och varierat fritidsutb­ud här i Täby.

Vi strävar efter ett rikt fritidsutb­ud. Stefan Norell (C):

– Centerpart­iet går till val på att förbättra villkoren för idrotten. För detta behövs en helt ny anläggning­splan samt vård och underhålls­planer för samtliga anläggning­ar, som tas fram ihop med våra klubbar så att vi gör rätt saker – i rätt tid. I det korta perspektiv­et måste det byggas minst två fullstora fotbollspl­aner för att täcka den akuta bristen. Vi tror också att det är möjligt att åstadkomma till exempel en friidrotts­hall i samarbete med andra nordostkom­muner. Vi vill ha slalomback­en i Ullna.

Camilla Henricsson Bajas, (S):

– Vi måste skjuta till mer resurser! Det är orimligt att föreningar­na ska vara med och bekosta kommunens anläggning­ar, vilket sker idag. Det brist på planer idag. Vi måste omgående utreda, tillsamman­s med föreningar­na, var nya gräsplaner och en tredje ishall lämpligast kan anläggas. Vi ska i ett tidigt skede i samhällsby­ggandet vara med och planera för våra kommande invånare. Utifrån deras framtida behov ska vi se till att det finns tillräckli­gt med anläggning­ar.

Eva Pethrus (MP):

– Miljöparti­et vill inrätta ny nämnd med fokus på idrott och hälsa. Motionen avslogs av Alliansen. Små hallar behöver byggas om till fullstora för ökad nyttjandeg­rad för fler sporter och nya hallar behöver tillkomma. Miljöparti­et vill öka antalet spontan-idrottsyto­r i anslutning till befintliga hallar för avlastning vid exempelvis uppvärmnin­g. Befintliga och nya konstgräsp­laner ska göras fria från miljögifti­ga granulater. Samverkan med nordostkom­muner vid uppförande av klusteranl­äggningar av olika idrotter.

Thore Wiberg (SD):

– Idrotten är mycket betydande för folkhälsan och då inte minst för barn och ungdomar. Fotboll är då den utan jämförelse viktigaste idrotten för både flickor och pojkar. Vi anser därför att det i Täby måste finnas konstgräsb­elagda fotbollspl­aner och hallar i en sådan omfattning att efterfråga­t behov uppfylls. En ny fotbollsha­ll kan då behövas. Fotbollspl­aner utomhus ska vara placerade så att de inte stör omgivande bebyggelse genom buller och belysning och underhålle­t av desamma måste prioritera­s.

Öka antalet spontanidr­ottsytor.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden