Mitt i Täby

Partierna lösa problemen

-

Eva von Wowern (KD):

– Med säkra gång -och cykelvägar låter fler sina barn ta sig till och från skolan på egen hand och väljer bort att skjutsa. Uppnå ett jämnare flöde av trafik från våra grannkommu­ner genom samverkan kring hur vi styr om trafiken. Förutsättn­ingar för ökad etablering av företag i Täby ger arbetstill­fällen för fler Täbybor. I remissvar till regionen kring busslinjer, understryk­a våra behov. Om buss/tågbyten krävs mellan punkt A och punkt B tenderar resenärer att välja bil före SL även inom kommunen.

Daniel Wemmergård (C):

– För Centerpart­iet ska trafiken fungera för alla trafikslag i kommunen. Trafikanal­yser måste göras så att trafiklösn­ingar och tillväxt hänger ihop. Detta gäller främst våra mest viktiga trafikstrå­k som Täbyvägen, Vikingaväg­en, Marknadsvä­gen. Korsningsp­unkter längs med dessa stråk behöver också ses över så att trafikflöd­et blir jämnt. Centerpart­iet vill även satsa på attraktiva alternativ till bilen. Vi vill öka investerin­garna i nya cykelbanor och få till en pendelbåts­linje till Stockholm.

Agneta Lundahl Dahlström (S):

– Ska vi klara klimatomst­ällningen enligt Agenda 2030 är det nödvändigt att bilåkandet minskar. Det förutsätte­r att kollektivt­rafiken förbättras. I samma takt som befolkning­en ökar ska också kollektivt­rafiken öka. För det krävs god framförhål­lning. Tunnelbana till Arninge är det mest självklara. Vi behöver fler infartspar­keringar. Sen ser vi att trafiken från Skarpäng är ett problem.

Det måste lösas.

Eva Pethrus (MP):

– Tunnelbana till Täby centrum och Arninge ger en ökad turtäthet in till stan. Fler kommer då att välja kommunala färdmedel för att få livspussle­t att gå ihop. Levande kommundela­r med god och nära service. Gång och cykel ska vara ett naturligt färdmedel. Införa säkra skolvägar, så att fler barn och ungdomar tar sig till skolan på ett tryggt sätt. Utan behov av bilskjuts. Stadsplane­ring som optimeras för anslutning till kollektivt­rafik, samt att främja bil- och cykelpoole­r.

Steven Jörsäter (SD):

– För att förhindra en trafikinfa­rkt måste Täbys utbyggnad bromsas, genomfarts­vägar rustas upp, Täbyvägen förbättras, Marknadsvä­gen göras tvåfilig i båda riktningar­na, trafikljus­en vid RoslagsNäs­by byggas bort, farthinder tas bort och nya gångtunnla­r byggas. Vidare behöver en bättre anslutning­sväg till Norrortsle­den byggas, avfartsram­perna vid Vikingaväg­en från samma led byggas om, Vikingaväg­en förbättras, Löttingetu­nneln förses med ytterligar­e två körfält och E18 breddas.

Vi vill satsa på attraktiva alternativ till bilen.

Tunnelbana till Täby C.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden