Mitt i Täby

Fler skulle ta bussen om den gick snabbare

-

Kommentar till insändaren ”Täby kommun slösar med skattemede­l” (nr 31, 2022) om slöseri med skattemede­l på Ungdomsväg­en.

Är det någon mer än jag som observerat att bussarna (605 och 609) dels går tomma större delen av dygnet (nej, det är inte en pandemieff­ekt), och väldigt sällan håller hastighets­begränsnin­garna? Jag tycker att det är orimligt med så mycket bussar på en sån liten väg. Att köra tomma bussar är också klimatslös­eri.

Minskad trafik i området skulle gynna både boende och besökande till grönområde­n och badplatser i Gribbylund genom ökad trivsel.

Ett enkelt steg i den riktningen skulle vara att stänga av genomfarte­n mellan Sveavägen och Ungdomsväg­en – och dra busslinjer­na via de stora vägarna för att minska restid, trafik och slöseri med resurser. Troligtvis skulle fler åka med bussarna om det inte tog 30 minuter att åka till Danderyds sjukhus, däribland jag.

Förresten skulle det inte förvåna mig om anledninge­n till alla borttagna övergångss­tällen längst med Ungdomsväg­en och Sveavägen inte alls handlar om säkerhet, utan om att se till att bussens framfart inte begränsas. Vissa delar av Täby upplevs som otillgängl­iga medan andra, som Gribbylund, är övertrafik­erade.

Kanske är det dags för de ansvariga parterna att fördela om resurserna så att de används på bästa sätt?

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden