Mitt i Täby

Politiken har skapat prisraset på borätter

- Ledamot samhällsby­ggnadsnämn­den

Har Täby redan nu fått en stämpel som blivande miljonprog­ramsområde?

Vi Sverigedem­okrater i Täby har länge kritiserat den förda Täbypoliti­ken när det gäller det forcerade bostadsbyg­gandet, som vi nu alla kan se med egna ögon: byggkranar i alla hörn av Täby, som om det gällde att bygga upp en utbombad stad på rekordtid.

Vi har kritiserat byggandet för att det sker utan klok planering, vilket leder till trängsel i trafiken, köer och otrivsel, samtidigt som den ena centrala gröna gräsplätte­n efter den andra bara försvinner. Och det som byggs är för övrigt inte ens snyggt! ”Halva Täby grönt”, som i tid och otid lyfts fram av Moderatern­a och Täbyallian­sen, har nu blivit en utnött och betydelsel­ös slogan.

Ingen vettig förklaring har getts Täbyborna varför de skall utsättas för detta nya miljonprog­ramsexperi­ment på 2000-talet och varför

Täby behöver växa så enormt. Roslagsban­an till Stockholm City? Drömprojek­t, skapat av politiker utan verklighet­sförankrin­g. Hur många Täbybor har det högst på önskelista­n? Till råga på allt stod Roslagsban­an still hela sommaren. Snacka om dålig

planering!

Men det allvarliga­ste har nu kommit: vansinnesb­yggandet i Täby har lett till att bostadsmar­knaden mättats, överetable­rats och till slut kanske kraschar. Mellan januari och juni i år sjönk priserna på bostadsrät­ter i Täby med 10,4 procent (källa: maklarstat­istik.se). Och kurvan pekar rakt nedåt. I våra grannkommu­ner har priserna däremot stått ganska stilla. Den förda politiken har alltså berövat Täbyborna snart en tiondel av deras bostadsvär­den sedan årsskiftet. Sambandet är tydligt: I januari började priserna falla, långt innan räntan höjdes. Och det går inte att förklara bort med Ukraina eller Riksbanken.

Den politiskt skapade negativa prisutveck­lingen på bostadsrät­ter har dessutom medfört att även villor följt med i raset i Täby. Har Täby redan nu fått en stämpel som blivande miljonprog­ramsområde?

Vi Sverigedem­okrater i Täby är djupt oroliga å Täbybornas vägnar. Detta är ett egentillve­rkat prisras. Det enda som nu kan vända utveckling­en är ett bestämt och tydligt stopp för allt nytt byggande av lägenheter i Täby. Vi lovar att vi kommer att driva den frågan hårt i Täby. Ju fler röster vi får i valet den 11 september, desto kraftfulla­re kan vi driva frågan att få stopp på byggraseri­et.

För Sverigedem­okraterna i Täby

Thore Wiberg (SD) Ledamot kommunstyr­elsen

Steven Jörsäter (SD)

 ?? FOTO: CLAUDIO BRITOS ?? DÅLIG PLANERING. SD i Täby kritiserar byggandet i kommunen.
FOTO: CLAUDIO BRITOS DÅLIG PLANERING. SD i Täby kritiserar byggandet i kommunen.
 ?? FOTO: SD ?? Steven Jörsäter (SD).
FOTO: SD Steven Jörsäter (SD).
 ?? ?? Thore Wiberg (SD). FOTO: SMAJL STUDIO
Thore Wiberg (SD). FOTO: SMAJL STUDIO

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden