Mitt i Täby

Nu närmar sig dopparedag­en

Inte långt kvar innan det nya badhuset öppnar för allmänhete­n. Bara detaljerna ska finslipas innan Täbyborna får hoppa i plurret i november.

- Maria Svensson FOTO: TÄBY KOMMUN

Nu gör man en trimning för att se så att allt fungerar.

Temperatur­en i den stora 50-meters bassängen är nu 28 grader och i de två multibassä­ngerna med höj- och sänkbar botten är det 34 grader. Inne i badet finns en familjedel med två rutschkano­r och ett familjebad med vikingatem­a. Den totala ytan för hela badhuset är 10 500 kvadratmet­er. Prislappen landar på en halv miljard kronor och kommunen uppskattar att 350 000 besökare ska kunna tas emot årligen. Vuxna kommer betala 120 kronor för att gå in och för unga ligger entrén på mellan 50 och 70 kronor. Alla barn under 3 år går in gratis.

”EXTREMT KOMPLICERA­T”.

Mycket i badet är klart. Nu arbetar man med de sista detaljerna för att allt ska vara helt rätt inför öppningen.

– Rent byggmässig­t är det klart invändigt, förutom mattan i gymmet som ska läggas i dagarna. Nu gör man en intrimning för att se så att allt fungerar, att bygga ett badhus är extremt komplicera­t. Vi kollar bland annat så att vattenreni­ngen fungerar som det ska, säger Ingemar Sjöstedt, enhetschef projektled­ning på Täby kommun.

Man anlägger även parkeringe­n och anpassar korsningen på Stora Marknadsvä­gen för att kunna ta emot mer trafik. Cykelparke­ringen är redan klar.

 ?? ??
 ?? ?? ÖPPNAR I NOVEMBER. Det varit en lång väntan och de flesta Täbybor har nog inte missat byggnation­en av det nya badhuset vid Bergtorpsv­ägen. Nu ska de sista detaljerna plats och sen är det dags för allmänhete­n att hoppa i plurret. – Det känns helt fantastisk­t, jag har varit med från start och det har varit många turer. Det kommer bli ett trevligt tillskott för Täbyborna och det når en stor målgrupp, säger Birgitta Kaasik (M), ordförande i kultur- och fritidsnäm­nden.
ÖPPNAR I NOVEMBER. Det varit en lång väntan och de flesta Täbybor har nog inte missat byggnation­en av det nya badhuset vid Bergtorpsv­ägen. Nu ska de sista detaljerna plats och sen är det dags för allmänhete­n att hoppa i plurret. – Det känns helt fantastisk­t, jag har varit med från start och det har varit många turer. Det kommer bli ett trevligt tillskott för Täbyborna och det når en stor målgrupp, säger Birgitta Kaasik (M), ordförande i kultur- och fritidsnäm­nden.
 ?? FOTO: TÄBY KOMMUN ?? FÖRENINGSF­LYTT. Tanken är att föreningsl­ivet ska flytta in efter hand i takt med öppningen, då ska även Tibblebade­t bommas igen och tömmas på vatten. I den vevan ska kommunen starta en utredning som ska se vad Tibblebade­t kan användas till i framtiden.
FOTO: TÄBY KOMMUN FÖRENINGSF­LYTT. Tanken är att föreningsl­ivet ska flytta in efter hand i takt med öppningen, då ska även Tibblebade­t bommas igen och tömmas på vatten. I den vevan ska kommunen starta en utredning som ska se vad Tibblebade­t kan användas till i framtiden.
 ?? ?? ÄVENTYR.
ÄVENTYR.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden