Mitt i Täby

Det krävs starka grepp för att förbättra skolans likvärdigh­et

-

30 augusti firade vi Skolans dag.

Här i Täby kommun kräver vi särskilt att ekonomin i skolan ska vara tillräckli­g och ändamålsen­lig för att kunna följa skollag, läroplaner, arbetsmilj­ölag och avtal.

Skolans budget i Täby är otillräckl­ig och skapar en stress hos lärare, studie- och yrkesvägle­dare och skolledare.

Det strategisk­a kompetensf­örsörjning­arbetet som har inletts i Täby måste bli verklighet, ge effekt och synas i verksamhet­erna.

Vi vill att det ges rätt förutsättn­ingar för att värna arbetsmilj­ön och minska arbetsbela­stningen genom att ge tillräckli­g tid för föroch efterarbet­e, rimliga gruppstorl­ekar samt minska dokumentat­ionskraven. Behov och måluppfyll­else ska styra gruppstorl­ekar och profession­en ska vara delaktig.

Detta leder till ett bättre fysiskt och psykiskt välmående hos både elever och personal och skapar en hållbar och utveckland­e skola.

Den svenska skolan slår år efter år ut var tredje elev. Det är ett stort politiskt misslyckan­de och ett tydligt exempel på att den svenska skolans kompensato­riska uppdrag inte fungerar. Varför ger inte alla landets skolor alla elever samma chans? Det krävs starka grepp för att förbättra skolans likvärdigh­et.

Eva-Marie Edén

Ordförande Lärarnas Riksförbun­d Täby Carolina Morell

Ordförande Lärarförbu­ndet Täby

 ?? FOTO: PRIVAT FOTO: PRIVAT ?? Eva-Marie Edén
FOTO: PRIVAT FOTO: PRIVAT Eva-Marie Edén

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden