Mitt i Täby

Jag har aldrig röstat på samma plats två gånger

- HENRIK LINDSTEDT Redaktör

SPÄND. I fyra år har de politiska konstellat­ionerna i kommun, region och riksdag utgjort spelplanen för vårt arbete. Efter valet kan allt kastas om.

Iseptember 2010 gick jag för första gången, 19 år gammal, till en vallokal för att lägga mina röstsedlar i urnorna. Det var i min gamla låg- och mellanstad­ieskola i Täby och mina kommungran­nar fick som de ville: Hemmasonen Fredrik Reinfeldt röstades fram till en andra mandatperi­od som statsminis­ter.

Nästa gång det var dags hade jag flyttat till Flemingsbe­rg, var på väg att bli journalist och pluggade på högskola.

Så där har det fortsatt.

Nytt val, ny bostad. Jag har aldrig röstat i samma vallokal två gånger.

Man skulle kunna tro att min jag-måste-flytta-nerv hänger ihop med väljaropin­ionen. När folket tröttnade på Alliansen darrade det till i min kropp och jag drog söderut till en rödare del av länet lagom till att Stefan Löfven flyttade in i Sagerska palatset.

Utan de platser jag bott på hade jag förmodlige­n varit en sämre människa.

Fast nja, min bostadskar­riär har snarare styrts av vad som varit möjligt. Stockholms bostadsmar­knad är stenhård och man tackar helt enkelt inte nej till ett förstahand­skontrakt, även om det råkar ligga på andra sidan stan.

Om jag, som haft ett relativt lugnt mandatperi­odsindelat flyttmönst­er, tillåts se Stockholms bostadsmar­knad från den ljusa sidan: Hur objektivt impopulära områden bostadsmar­knadens tombola än slumpat fram har det alltid visat sig vara fina platser, fulla av engagerade människor och nya perspektiv.

Och utan de platser jag bott på hade jag förmodlige­n varit en sämre människa och medborgare. Jag hoppas fler känner som jag, för då kanske lidandet i bostadsdju­ngeln ändå för något gott med sig.

 ?? ?? Prata med mig! henrik.lindstedt @mitti.se
Prata med mig! henrik.lindstedt @mitti.se
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden