Mitt i Täby

STOR GUIDE: Nu

EVENT. Ståuppare, konst, dans och musik. Efter år av kulturell lockdown kan Täbyborna på riktigt njuta av scenkonste­n igen. I höst duggar evenemange­n runtom i kommunen tätt. – Nu känns det som vi kan dra igång på riktigt.

- Maria Svensson

Det är härligt med roliga kvinnor som äger scenen.

– Vi blev glatt överraskad­e under våren att det kom så mycket folk som det gjorde. Det har varit två år av färre platser och inställda föreställn­ingar, nu känns det som vi kan dra igång på riktigt, säger Margreth Elfström, kultursekr­eterare.

Men hon ser att publiken har förändrats efter pandemin.

– Publiken bokar mycket senare än tidigare, vilket gör det svårare för oss. De har ändrat beteende, det ser vi inte bara i Täby utan det vittnar fler i branschen om, säger hon.

Något de kommer att fortsätta med är utomhusför­eställning­arna på förskolorn­a som de sett varit mycket populära.

I höst ska man heller inte missa Katrin Sundbergs humorföres­tällning ”Jag gör va fan jag vill”, berättar hon.

Hon tror att föreställn­ingen kommer att passa Täbypublik­en.

– När den spelades på Scalateate­rn blev den helt slutsåld. Att vi har en kvinnlig ståuppare bland alla män är så roligt, överhuvudt­aget är det härligt med roliga kvinnor som äger scenen, säger hon.

Vill man gå på en mer intim föreställn­ing ska man se dansförest­ällningen ”Promise land” med Anderssons Dance som kommer tillbaka i november, då den efter en föreställn­ing fick ställas in på grund av pandemin.

– Publiken kommer sitta på scenen, man kommer väldigt nära. Den är lite magisk för oss och de två dansarna trollbinde­r verkligen sin publik. Den sticker ut tycker jag, säger hon.

 ?? ?? SKRATT. I oktober kan man kolla in ”Jag gör vad fan jag vill”
SKRATT. I oktober kan man kolla in ”Jag gör vad fan jag vill”

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden