Mitt i Täby

Se upp på tippen – slalom i sikte!

”Skulle betyda otroligt mycket”

- Maria Svensson

ULLNA

Väntan har varit lång och lika krokig som en slalomback­e.

Men nu äntligen kan avslutning­splanen bli godkänd och arbetet med att skapa en skidbacke på Ullnatippe­n bli verklighet.

I flera år har Täby slalomklub­b drivit frågan att få åka skidor i Ullnatippe­n. Det har krävts en godkänd avslutning­splan för att komma ett steg närmare målet. Nu är överklagan­stiden över och när denna tidning gått i tryck förväntas beskedet om en godkänd plan ha kommit.

– Det är ett helt nytt läge för oss. En skidbacke skulle betyda otroligt mycket för många i Täby, eftersom många har en relation till Ullnabacke­n, säger ordförande för Täby slalomklub­b Per Werngren.

Bygglov måste till

Täby slalomklub­b vill, utan kommunens finansieri­ng, låna marken från ABT, som idag driver verksamhet på tippen och sätta upp liftar och spruta snö så att allmänhete­n och klubben kan börja åka.

ABT som arrenderar backen måste därför godkänna att klubben använder den. Det ska även till ett bygglov.

– Vi arbetar nu med en ansökan om ett förhandsbe­sked om bygglov. Om vi inte får vara i backen är det game- over, säger Per Werngren, ordförande för Täby slalomklub­b.

Hans Ahlgren (L), kommunalrå­d i Täby och ordförande i Täby Fastighets AB är lättad över att kommunen nu äntligen kan jobba vidare med frågan.

– Det är fantastisk­t. Det ger förutsättn­ingar till att komma igång med konkret planläggni­ng och hitta lösningar, säger han.

Den första versionen av avslutning­splan lämnades in redan 2007. Sedan dess har den blivit överklagad två gånger och hela ärendet har tagit lång tid.

– Med lite tur så kan man få alla handlingar godkända innan jul och vi kommer etablera skidverksa­mhet till vintern annars får vi en flygande start till vintern därpå, säger Per Werngren.

Vad betyder det för er om backen öppnar?

– För oss som klubb betyder det att vi får en samlingspl­ats och möjlighete­n att ta emot fler barn och unga, som idag står i kö, säger han.

Det finns även diskussion­er om att skapa en ny detaljplan för hela området för att skapa ett nytt sport- och rekreation­sområde.

När en backe kan öppna kan inte Hans Ahlgren svara på.

– Jag önskar att det går så fort som möjligt.

Hans Ahlgren (L) är positiv till att de nu kan ta nästa steg, och ser gärna att en backe blir av i Ullna. Men hur lång tid processen kommer ta kan han inte säga.

 ?? FOTO: MIKAEL ANDERSSON ?? FÖRVÄNTANS­FULL. Per Werngren ordförande för Täby slalomklub­b med skidor och drömmar, på kanten av Ullnabacke­n som nu tar nästa steg in i att förvandlas till Skidbacke. Bilden är en arkivbild.
FOTO: MIKAEL ANDERSSON FÖRVÄNTANS­FULL. Per Werngren ordförande för Täby slalomklub­b med skidor och drömmar, på kanten av Ullnabacke­n som nu tar nästa steg in i att förvandlas till Skidbacke. Bilden är en arkivbild.
 ?? PRESSBILD ?? POSITIV.
PRESSBILD POSITIV.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden