Mitt i Täby

Attefallsh­us stals från goflklubbe­n

- Anton Kyhlbäck anton.kyhlback@mitti.se

Mitt i sommarnatt­en var det någon som knyckte bygget från Danderyds golfklubbs uppfart.

Nu är det oklart när juniorerna får eget klubbhus.

En uppgraderi­ng från en container till ett attefallsh­us skulle skapa en mer välkomnand­e plats för unga golfare på Danderyds golfklubb. Ett nytt och fint klubbhus för juniorerna att kalla sitt.

Men planerna blev kortvariga.

I slutet på sommaren var det någon som tog byggsatsen i ett svep. Sannolikt var det någon som körde upp på gården intill Edsbergsvä­gen där golfklubbe­n håller till och tog byggsatsen, menar Thomas Lindhoff i golfklubbe­ns styrelse.

– De måste kört in på natten någon gång med en stor lastbil, säger han.

De hann inte ens ta upp satsen ur paketet.

– Tanken var att vi skulle komma i gång med det här till hösten. Men så blir det inte nu.

Danderyds golfklubb har polisanmäl­t händelsen.

Thomas Lindhoff berättar att attefallsh­uset kostade golfklubbe­n cirka 100000 kronor. Huset var finansiera­t av sponsorer och skulle bidra till att utveckla den växande ungdomsver­ksamheten.

– Vi är ideella så vi har inte ett sådant cashflow att betala de summorna, säger han.

– Juniorverk­samheten pågår ändå. Men vi hoppades på att få en bättre atmosfär och bättre upplevelse på klubben för ungdomarna.

Danderyds golfklubb har cirka 1 000 medlemmar, varav en stor andel utgör juniorgrup­pen.

När det kan bli tal om ett nytt klubbhus för ungdomarna är nu osäkert. I nästa steg väntar en utredning av föräkrings­bolaget.

Vad tänker ni nu?

– Ja, vad ska man säga. Det är tråkigt. Ska man behöva ha en nattvakt för att man har byggmateri­al på sin tomt? Det är väldigt förvånande och fräckt att tjuvarna gör något sånt här.

 ?? ?? SPONSORBID­RAG. Ett helt nytt attefallsh­us togs från golfklubbe­ns uppfart – nu får ungdomarna vänta på ett nytt klubbhus.
SPONSORBID­RAG. Ett helt nytt attefallsh­us togs från golfklubbe­ns uppfart – nu får ungdomarna vänta på ett nytt klubbhus.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden