Mitt i Täby

Polisen kunde väl åtminstone ha hört av sig

- Christina

Att ovanpå detta inte få något som helst stöd från polisen känns tufft.

En tisdag i augusti vid 15-tiden blev jag rånad på mitt halsband vid Slussens t-banestatio­n. En kvinna i 35-40-årsåldern sprang plötsligt upp bakifrån och ryckte halsbandet. Jag blev så överrumpla­d och chockad. Det var mycket folk i omlopp och två tjejer försökte hjälpa mig att hinna ifatt, vilket var omöjligt då rånaren försvann i vimlet.

Jag är snart 70 år och har inte upplevt något liknande tidigare. Jag blev av vakterna, som kom efter 20 minuter, uppmanad att ringa polisen vilket jag gjorde på 11414. Där var över två timmars väntetid så jag anmälde övergreppe­t via deras webbformul­är.

Idag tre dagar senare, har jag visserlige­n fått en kopia av min anmälan men ingen från polisen har vare sig ringt eller på annat sätt kommunicer­at om de kommer att vidta några åtgärder eller ej.

Jag har mått dåligt sedan detta hände. Det är oerhört förnedrand­e att bli utsatt för detta plus att jag blivit av med ett kärt smycke som jag fått i gåva av min man.

Se upp, det värsta kan hända när man minst anar det. Och att ovanpå detta inte få något som helst stöd från polisen känns tufft. Förstår om polisen har mycket att göra, men ett telefonsam­tal om min anmälan, oavsett vad de gör med den, skulle ha känts som om jag ändå blivit sedd och förstådd.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden