Mitt i Täby

FRÅGAN · Hur tolkar du valresulta­tet i Stockholm?

-

– Här på Kungsholme­n tror jag att många som legat nära mitten har röstat på S därför att de inte vill att politiken ska gå åt SD-hållet.

– Att Socialdemo­kraterna samtidigt tappar i förorterna kan bero på att de har vänt kappan efter vinden i Nato-frågan och kring utlämninge­n av kurderna, fyller flickvänne­n Emma i (utanför bild).

Eshat: Nyans har gått fram därför att de spridit lögner om socialtjän­sten som vissa lågutbilda­de går på, tyvärr. Men det är också ett svar på det hat man möts av i samhället. Ruth: Här i innerstan har många röstat mot SD. Många har positiva erfarenhet­er av internatio­nella kollegor på jobbet, samtidigt som man slipper vissa avigsidor med mångkultur­en, om man ska vara krass.

Mustafa Ismail, Kista

– Den enda effekten av att Partiet Nyans har bildats är att SD fått mer makt. Nyans har också sagt kränkande, grundlösa saker om svenska myndighete­r, som att de vill kasta alla muslimer i fängelse utan rättegång. De som är mest religiösa, de som vet minst om det svenska samhället, de tror på sånt. Och det är negativt för oss somalier och muslimer. Det stärker bara fördomarna om att alla tänker så.

 ?? ??
 ?? ?? Gustaf Ericson med hunden Hedvig, Kungsholme­n
Gustaf Ericson med hunden Hedvig, Kungsholme­n
 ?? ?? Ruth Sylwan och Eshat Ayata, Lilla Essingen
Ruth Sylwan och Eshat Ayata, Lilla Essingen

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden