Mitt i Täby

Verklighet­en mycket sämre för alla med långtidsco­vid

-

För några veckor sedan publicerad­e Mitt i en artikel om Karolinska­s långtidsco­vid-mottagning i Huddinge. Ni nämnde att väntetiden för att bli kallad efter remiss är sex månader. Tyvärr ser verklighet­en mycket sämre ut.

Just nu tar mottagning­en emot patienter som fått remiss under våren 2021. Lidande sjuka patienter får alltså vänta i över 1,5 år för att få hjälp. Detta förtjänar att skrivas mer om. Läget är katastrofa­lt vilket mottagning­ens sjuksköter­skor som får ta emot desperata patienters telefonsam­tal dagligen, håller fullt med om.

Vad gör Region Stockholm för att lösa detta problem?! För största delen av befolkning­en är pandemin nu över. Men för en enormt stor del av sjuka patienter som väntar på hjälp har livet tagit stopp. Kan vi tillsamman­s se till att vi pratar mer om detta? Tack.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? PRATA OM DET! För de flesta är pandemin över, men många patienter väntar fortfarand­e på rätt vård, menar skribenten.
FOTO: MOSTPHOTOS PRATA OM DET! För de flesta är pandemin över, men många patienter väntar fortfarand­e på rätt vård, menar skribenten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden