Mitt i Täby

Underskatt­a inte ett hej och ett leende

- LOUISE BORNHALL Redaktör

GLAD. Känner mig pepp på att tacka busschauff­örer och le mot främlingar framöver. Och nej, jag är alltså inte galen, bara inspirerad av trevliga medmännisk­or på andra sidan Nordsjön.

HEtt hej eller tack kan bli ett sätt att stanna upp i allt vardagsjäk­tande.

ej, hur har din dag varit hittills? Hur kan jag hjälpa dig? Kan jag göra något mer för er? Artighetsf­raserna fullkomlig­t haglade när jag var på en välbehövli­g semester i post-valtider häromvecka­n.

Jag hade inte varit utomlands sedan före pandemin, så att befinna sig i Skottland blev något av en kulturell chock, om än i positiv bemärkelse. Folk var nämligen så otvunget trevliga!

Ta till exempel den gamla kvinnan med käppen vi nästan snubblade över för att vi var uppe i ett samtal, som i stället för att ilskna till log och inledde en konversati­on.

Eller att det var kutym att tacka busschauff­ören när man klev av bussen. Plötsligt mötte man blickar, sa tack tack och önskade varandra en trevlig dag, i stället för att bara kliva av, inne i sin egen bubbla.

Något så enkelt som ett hej eller tack kan bli ett sätt att stanna upp i allt vardagsjäk­tande.

Det finaste var nog ändå det jag fick återberätt­at för mig efter att min kille besökte en pub.

När sällskapet intill skulle gå la kvinnan sin hand på hans och önskade honom en trevlig kväll. Utan att de ens pratat tidigare.

Min kille tog upp med killen i baren att folk i stan var så vänliga. Hans svar: – Det är viktigt att vara trevlig när världen ser ut som den gör.

Jag kan bara instämma.

 ?? ?? Prata med mig! louise.bornhall @mitti.se
Prata med mig! louise.bornhall @mitti.se
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden