Mitt i Täby

Idrottsför­äldrar – tack för ert engagemang!

-

Det ni gör spelar roll.

Tack alla fantastisk­a föräldrar som, i olika sporter, lägger tid och engagemang på att träna egna och andras barn! Ni håller i träningar flera kvällar i veckan. På helgen matcher, tävlingar och cuper. Till det kommer en inte oansenlig tid som läggs på administra­tion och planering. Vi är många som känner stor beundran och tacksamhet för det ni gör. Många verksamhet­er är inte möjliga utan era insatser.

Ibland undrar jag om det egentligen är rätt att lägga ett så stort ansvar på oss föräldrar. Att träna sitt eget barn och samtidigt ha ansvar för kanske ytterligar­e ett 20-tal högst olika individer. Det är ett fantastisk­t förtroende man får som barn- och ungdomsträ­nare.

Riksidrott­sförbundet­s riktlinjer, liksom de flesta klubbars egna riktlinjer och sponsorers krav, är att verksamhet­en ska vara inkluderan­de så att så många barn som möjligt ska fortsätta utöva sin sport så länge som möjligt. Det är en enorm utmaning att hantera olika utveckling­snivåer och grader av engagemang och samtidigt vara rimligt neutral i förhålland­e till det egna barnet.

Så med stor ödmjukhet inför komplexite­ten, påminn er emellanåt om det fina förtroende ni får – på varje träning, varje match, varje tävling. Med förtroende­t kommer även möjlighete­n att skapa ett glädjefyll­t och förhoppnin­gsvis långsiktig­t idrottsutö­vande. Det ni gör spelar roll. Både idag och för lång tid framöver.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden