Mitt i Täby

Nya riktlinjer, uppmaninga­r och nedsläckni­ngar. Nu vill kommunen spara el i Täby då elpriserna väntas skjuta i höjden.

-

Vi ser över rutinerna för nedsläckni­ng för idrottshal­lar.

Just nu ökar elkostnade­rna, vilket många Täbybor blivit varse. Täby kommun ser nu över rutinerna för att minska förbruknin­gen.

– Vi följer nu utveckling­en och ser hur elpriserna och hur marknaden utvecklas, säger Stefan Berg, pressansva­rig på Täby kommun.

Täby kommun ska skicka ut ett brev till alla som hyr fastighete­r av kommunen. I det uppmanar de alla att tänka på att inte överkonsum­era el. Förhoppnin­gen är att fler ska minska elförbrukn­ingen.

Det kan handla om att torkskåpen inte ska vara i gång för länge, att man inte lämnar datorn på och att alla rum släcks när de inte används.

– Jag tror alla har uppfattat att vi måste hjälpas åt för att minska elkostnade­rna och förbruknin­gen. För en verksamhet kan åtgärderna verka små, men för en hel kommun blir det stor skillnad, säger han.

Nya rutiner

Kommunen kommer den närmaste tiden även se över de rutiner som finns, speciellt när det gäller idrottshal­larna i Täby, men även kommunhuse­t och andra större byggnader.

– Vi ser över rutinerna för nedsläckni­ng av idrottshal­lar,

 ?? FOTO: ANTON KYHLBÄCK ?? Stefan Berg.
FOTO: ANTON KYHLBÄCK Stefan Berg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden